Šport > Košarka
233 ogledov

Sanjsko moštvo, Kukoč in O'Neal člani hrama slavnih

shaquille o'neal EPA
Toni Kukoć in Shaquille O'Neal sta postala najnovejša člana košarkarskega hrama slavnih, kamor bodo istočasno sprejeli še prvi ameriški Dream Team in srbsko legendo Dušana Ivkovića.

Prvo ameriško sanjsko moštvo (Dream Team), Shaquille O'Neal in Toni Kukoć so med novimi člani hrama slavnih Mednarodne košarkarske zveze (Fibe), pridružil pa se jim je tudi legendarni srbski trener Dušan Ivković, je sporočila Fiba

Uradna slovesnost in inavguracija bo 30. septembra na sedežu Fibe v švicarskem Miesu, kraju med Ženevo in Nyonom.

Med več kot 150 kandidati so bili izbrani še Izraelec Mickey Berkowitz, Novozelandec Pero Cameron, Razija Mujanović iz Bosne in Hercegovine in Latvijec Valdis Valters.

toni kukoč | Avtor: Profimedia Profimedia
Ameriško sanjsko moštvo je leta 1992 v Barceloni osvojilo zlato olimpijsko medaljo. ZDA so tedaj prvič nastopile na olimpijskem turnirju z igralci lige NBA in ekipa, ki se je tedaj zbrala, velja za največjo vseh časov v zgodovini košarke, nekateri menijo, da celo med vsemi športi doslej. V njej so bili legendarni Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Charles Barkley, Karl Malone in David Robinson, ki je član hrama že od leta 2013.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.