Šport > Košarka
1224 ogledov

Shaq ima dokaze, da je Zemlja ploščata

Shaquille O'Neal EPA
Shaquille O'Neal je podprl trditve Kyrieja Irvinga, ki se jim je posmehoval ves (ploščati ali okrogli) svet.

Pred nekaj tedni je eden najboljših organizatorjev igre na svetu Kyrie Irving v podcastu zatrdil, da je Zemlja ploščata. Dvignil je precej prahu in izzval posmeh praktično celotne javnosti.

A Irving v svojih prepričanjih še zdaleč ni osamljen. Že kmalu po spornih izjavah ga je podprl igralec Golden State Warriors Draymond Green, pred nekaj dnevi pa je šokiral še sloviti Shaquille O'Neal.

Nekdanji center Orlanda, LA Lakers, Miamija, Clevelanda, Phoenixa in Bostona je v svojem podcastu izrazil prepričanje, da je Zemlja ploščata in to podkrepil z "dokazi".

"Res je. Zemlja je ploščata. Poslušajte, so trije načini za manipulacijo uma: s tem kar bereš, s tem kar gledaš in to kar slišiš," je začel O'Neal in razvil svojo teorijo zarote.

"Vozim se od obale do obale (ZDA, op. a.) in to sranje meni zgleda ploščato. Ves čas se vozim od Floride do Kalifornije in meni zgleda vse ravno. Ne vozim se gor in dol pod kotom 360 stopinj in vse te ostale stvari o gravitaciji. Mi hočete reči, da je Kitajska pod nami? Kitajska je pod nami? Ni! Zemlja je ploščata," je dejal človek številnih vzdevkov.

Morda bi zagovorniki omenjene teorije lahko obrazložili, čemu bi zavajanje o obliki Zemlje služilo ... Kakorkoli že, teorija ima očitno več privržencev, kot je bilo videti sprva.

Komentarjev 5
  • Bojker 17:41 11.julij 2018.

    Če izjaviš tak KRETENIZEM, potem ti ni pomoči. Upam, da se je Luka Dončič hecal, za uno gorilo Shaqa mi je pa itak vseeno ...!

  • ode 06:58 01.julij 2017.

    Poglejte, kolikšen je. Malo materiala je ostalo za možgane. Vse je šlo v telo in tiča.

  • znalec 18:22 21.marec 2017.

    tudi oni butasti američani iz teneseja, oklahome, virginije,.., ki so se prijavili za v vietnam, so mislili da je to nekje blizu kalifornije, pa so jih 120 000 domov pripeljali v trugi iz daljne azije..