Šport > Košarka
95 ogledov

Zvezdnik prepričan, da je Zemlja ploščata

Kyrie Irving EPA
Eden najboljših košarkarjev v ligi NBA Kyrie Irving je poskrbel za obilico smeha.

V lanski sezoni je Kyrie Irving s Cleveland Cavaliers osvojil svoj prvi naslov prvaka v najmočnejši ligi na svetu in s tem utrdil svoj status kot eden najboljših organizatorjev igra na zemeljski obli. No, Irving bi najbrž vztrajal, da je najboljši na zemeljski - plošči.

V podcastu, ki ga gostita njegova soigralca Channing Fry in Richard Jefferson, je Irving namreč šokiral z naslednjo izjavo: "To ni teorija zarote. Zemlja je ploščata. Zemlja je ploščata, to imamo pred nosom. Pravim vam, to imamo čisto pred nosom. Lažejo nam," je povsem resno povedal Irving in seveda dal iztočnico številnim novinarskim vprašanjem. V Avstraliji rojeni Američan je prepričan v svoj prav, meni tudi, da je vrtenje planetov okrog Sonca precej dvomljivo.

LeBron na njegovi strani

Irving je obiskoval univerzo Duke, tako kot komisar lige NBA Adam Silver. Slednji je besede Irvinga sprejel s smehom. "Hodila sva na isto univerzo, toda očitno sva poslušala različna predavanja," je dejal Silver in dodal, da sam verjame, da je Zemlja okrogla in da je Irving le skušal biti provokativen.

Toda član Clevelanda vztraja pri svojih trditvah, brezpogojno pa ga je podprl tudi najpomembnejši soigralec - LeBron James: "Kyrie je moj mali brat. Če on pravi, da je Zemlja ploščata, je to OK," je povedal James.

 
Komentarjev 5
  • znalec 15:15 19.februar 2017.

    mlade v usa učijo tudi drugih možnosti o nastanku zemlje, o geografifiji, filozofiji in teorijah...ene teorije pravijo da je zemlja ploščata, da je svet nastal pred 4800 leti, da obstajajo vesollci, usa ješola je bolj razgledana kot naša doktrina ...prikaži več enopartijkega enoumja in darwinove evolucije skupaj z poitičnoekonomijo marxsizma..

  • izRODEk 12:58 19.februar 2017.

    Močni in butasti. Vsi so isti. :)

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 12:13 19.februar 2017.

    LOL... moral bi iti enkrat na morje in vzeti s seboj daljnogled. :D Morda bi ob spoznanju, da se je motil, celo padel v nezavest. Hehehe