Sara potrebuje domačo hrano in zrak

Foto: Žurnal24 Sara Isaković z rezultati na mitingih še ni povsem zadovoljna.
Sara Isaković se je prvič letos spustila pod dve minuti v svoji srebrni olimpijski disciplini. "Malo sem razočarana, saj se trud s treningov spet ni povsem pokazal na tekmi," je povedala.
Oglej si celoten članek
 
 

Kot kaže, za boljši dosežek rabim Lungota, pa domačo hrano in svež gorenjski zrak, pa bo vse v redu.

Sara Isaković

 
Slovenska reprezentantka Sara Isaković je na močnem mednarodnem plavalnem mitingu v ameriški Santa Clari prvič letos dosegla izid pod dvema minutama na 200 prosto, v disciplini, v kateri je na lanskih olimpijskih igrah v Pekingu osvojila srebrno medaljo. Z dosežkom 1:59,96 je bila na koncu četrta. Zmagala je Dana Vollmer , kolegica Isakovićeve z univerze Berkeley , z dosežkom 1:57,46, Isakovićeva pa je bila skoraj vse do konca na drugem mestu, na zadnji dolžini pa tesno izgubila dve mesti, ko sta jo prehiteli Avstralka Meagan Nay in Američanka Ariana Kukors , slednja le za desetinko. "Malo sem razočarana, saj se trud s treningov spet ni povsem pokazal na tekmi. Kot kaže za boljši dosežek rabim Lungota (pranoterapevt Brane Skubic op.p.), pa domačo hrano in svež gorenjski zrak, pa bo vse v redu. Prav veselim se že, da bom kmalu spet doma," je po tekmi zapisala 21-letna Blejka. Vollmerjeva in Isakovićeva sta nastopili tudi v ženski štafeti 4 x 200 prosto, kjer sta z ekipo California Aquatics zasedli drugo mesto za Avstralijo. V zadnji predaji sta se "udarili" že prej omenjeni Vollmerjeva in Nayjeva, Avstralka pa je prekosila samo sebe in z dosežkom 1:57 uspela ohraniti dve desetinki prednosti pred Američanko.

Damir Dugonjič se trenutno bolj ukvarja s tehniko kot z rezultati. © BOBO

 
Na mitingu nastopata še dva slovenska olimpijca. Ilirijan Jernej Godec je na 50 prosto dosegel izida 23,10 in 23,14 ter se moral zadovoljiti s 14. mestom. Z rekordom mitinga 22,04 je zmagal študent Berkeleyja Adrian Nathan . Na 50 prosto pa je nastopil tudi Fužinarjev plavalec Damir Dugonjič , ki je tekmo izrabil za preverjanje forme na 50 prsno. Z dosežkom 28,78 ni bil zadovoljen: "Podobno kot na 100 prsno. Očitno sem preveč utrujen, da bi plaval hitreje. Nikakor ne pridem v ritem in ne občutim vode, zato je zaveslaj kar nekako prazen. Za zdaj se z rezultati ne obremenjujem, saj skušam le popraviti tehniko. Boljše dosežke pričakujem drug teden na tekmi v kraju Mission Viejo."

 
 

Očitno sem preveč utrujen, da bi plaval hitreje.

Damir Dugonjič

 
Na mitingu je bilo doseženih še nekaj zelo dobrih izidov. Kirsty Coventry iz Zimbabveja je z rekordom mitinga 4:32,15 zmagala na 400 mešano, kasneje pa se je veselila še zmage na 100 hrbtno (1:00,68). Na 100 delfin je Japonec Masajuki Kišida (52.43) za štiri desetinke ugnal slovitega Američana Ryana Lochteja , ki je nato z 1:56,83 zmagal na 200 hrbtno. Na 100 prsno se je v ženski konkurenci zmage veselila Avstralka Leisel Jones (1:07,11), na 400 prosto v moški pa sloviti Američan Michael Phelps (3:48,05).
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.