Šport
8 ogledov

Sara potrebuje domačo hrano in zrak

Sara Isaković z rezultati na mitingih še ni povsem zadovoljna. Žurnal24 main
Sara Isaković se je prvič letos spustila pod dve minuti v svoji srebrni olimpijski disciplini. "Malo sem razočarana, saj se trud s treningov spet ni povsem pokazal na tekmi," je povedala.
 
 

Kot kaže, za boljši dosežek rabim Lungota, pa domačo hrano in svež gorenjski zrak, pa bo vse v redu.

Sara Isaković

 
Slovenska reprezentantka Sara Isaković je na močnem mednarodnem plavalnem mitingu v ameriški Santa Clari prvič letos dosegla izid pod dvema minutama na 200 prosto, v disciplini, v kateri je na lanskih olimpijskih igrah v Pekingu osvojila srebrno medaljo. Z dosežkom 1:59,96 je bila na koncu četrta. Zmagala je Dana Vollmer , kolegica Isakovićeve z univerze Berkeley , z dosežkom 1:57,46, Isakovićeva pa je bila skoraj vse do konca na drugem mestu, na zadnji dolžini pa tesno izgubila dve mesti, ko sta jo prehiteli Avstralka Meagan Nay in Američanka Ariana Kukors , slednja le za desetinko. "Malo sem razočarana, saj se trud s treningov spet ni povsem pokazal na tekmi. Kot kaže za boljši dosežek rabim Lungota (pranoterapevt Brane Skubic op.p.), pa domačo hrano in svež gorenjski zrak, pa bo vse v redu. Prav veselim se že, da bom kmalu spet doma," je po tekmi zapisala 21-letna Blejka. Vollmerjeva in Isakovićeva sta nastopili tudi v ženski štafeti 4 x 200 prosto, kjer sta z ekipo California Aquatics zasedli drugo mesto za Avstralijo. V zadnji predaji sta se "udarili" že prej omenjeni Vollmerjeva in Nayjeva, Avstralka pa je prekosila samo sebe in z dosežkom 1:57 uspela ohraniti dve desetinki prednosti pred Američanko.

Damir Dugonjič se trenutno bolj ukvarja s tehniko kot z rezultati. © BOBO

 
Na mitingu nastopata še dva slovenska olimpijca. Ilirijan Jernej Godec je na 50 prosto dosegel izida 23,10 in 23,14 ter se moral zadovoljiti s 14. mestom. Z rekordom mitinga 22,04 je zmagal študent Berkeleyja Adrian Nathan . Na 50 prosto pa je nastopil tudi Fužinarjev plavalec Damir Dugonjič , ki je tekmo izrabil za preverjanje forme na 50 prsno. Z dosežkom 28,78 ni bil zadovoljen: "Podobno kot na 100 prsno. Očitno sem preveč utrujen, da bi plaval hitreje. Nikakor ne pridem v ritem in ne občutim vode, zato je zaveslaj kar nekako prazen. Za zdaj se z rezultati ne obremenjujem, saj skušam le popraviti tehniko. Boljše dosežke pričakujem drug teden na tekmi v kraju Mission Viejo."

 
 

Očitno sem preveč utrujen, da bi plaval hitreje.

Damir Dugonjič

 
Na mitingu je bilo doseženih še nekaj zelo dobrih izidov. Kirsty Coventry iz Zimbabveja je z rekordom mitinga 4:32,15 zmagala na 400 mešano, kasneje pa se je veselila še zmage na 100 hrbtno (1:00,68). Na 100 delfin je Japonec Masajuki Kišida (52.43) za štiri desetinke ugnal slovitega Američana Ryana Lochteja , ki je nato z 1:56,83 zmagal na 200 hrbtno. Na 100 prsno se je v ženski konkurenci zmage veselila Avstralka Leisel Jones (1:07,11), na 400 prosto v moški pa sloviti Američan Michael Phelps (3:48,05).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.