Sarma in Oblak najboljša

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Slovenski vratarski dvojec ima najboljšo statistiko v najmočnejših evropskih ligah.
Oglej si celoten članek

Jan Oblak blesti v La Ligi, enako pa uspeva v Serie A tudi Samirju Handanoviću. Slovenska čuvaja mreže imata izjemno statistiko, v najmočnejših evropskih ligah ju po njej v hrbet gledajo vsi ostali vratarji.

Škofjeločan je tako v španskem prvenstvu zbral že 12 tekem brez prejetega zadetka, prejel je le osem golov, na tekmo pa mu tekmeci zabijejo le 0.42 zadetka. Njegov odstotek obramb znaša 83,3 odstotka, v vseh teh elementih pa je statistično najboljši v Španiji.

Prav tako je v vseh teh kazalcih v serie A najboljši Handanović. Prav tako je zbral 12 tekem brez gola, skupno pa je bil premagan 12-krat, v povprečju prejme 0,63 gola na tekmo. V odstotku obramb je še nekoliko boljši od Oblaka (86 %).

V najmočnejših evropskih ligah, poleg la Lige in Serie A so vštete še nemška Bundesliga, Ligue 1 in Premier League, je Oblak najboljši po številu prejetih zadetkov, povprečju prejetih golov na tekmo in po številu 'clean sheetov", kjer si je prvo mesto razdelil s Handanovićem. Ta je najboljši po odstotku obranjenih strelov, Oblak je v tej kategoriji tretji, med oba Slovenca se je vrinil nemški vratar pariškega PSG Kevin Trapp.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.