Šport > Nogomet
22 ogledov

Sarma in Oblak najboljša

samir handanović Profimedias
Slovenski vratarski dvojec ima najboljšo statistiko v najmočnejših evropskih ligah.

Jan Oblak blesti v La Ligi, enako pa uspeva v Serie A tudi Samirju Handanoviću. Slovenska čuvaja mreže imata izjemno statistiko, v najmočnejših evropskih ligah ju po njej v hrbet gledajo vsi ostali vratarji.

Škofjeločan je tako v španskem prvenstvu zbral že 12 tekem brez prejetega zadetka, prejel je le osem golov, na tekmo pa mu tekmeci zabijejo le 0.42 zadetka. Njegov odstotek obramb znaša 83,3 odstotka, v vseh teh elementih pa je statistično najboljši v Španiji.

Prav tako je v vseh teh kazalcih v serie A najboljši Handanović. Prav tako je zbral 12 tekem brez gola, skupno pa je bil premagan 12-krat, v povprečju prejme 0,63 gola na tekmo. V odstotku obramb je še nekoliko boljši od Oblaka (86 %).

V najmočnejših evropskih ligah, poleg la Lige in Serie A so vštete še nemška Bundesliga, Ligue 1 in Premier League, je Oblak najboljši po številu prejetih zadetkov, povprečju prejetih golov na tekmo in po številu 'clean sheetov", kjer si je prvo mesto razdelil s Handanovićem. Ta je najboljši po odstotku obranjenih strelov, Oblak je v tej kategoriji tretji, med oba Slovenca se je vrinil nemški vratar pariškega PSG Kevin Trapp.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.