Šport > Nogomet
24 ogledov

Oblak enajstič nepremagan, Atlético na vrhu zamenjal Barço

Atletico Madrid veselje EPA
Atlético Madrid, z Janom Oblakom v vratih, je po zmagi nad Levantejem skočil na prvo mesto španske La Lige, potem ko je Barcelona remizirala na mestnem derbiju.

Madridski Atlético je z domačo zmago nad zadnjeuvrščenim Levantejem (1:0) skočil na vrh lestvice španskega prvenstva.

Priložnost za vzpon na prvo mesto je Colchonerosom ponudila Barcelona z remijem pri mestnem tekmecu Espanyolu (0:0), Katalonci imajo sedaj dve točki manj od moštva Jana Oblaka, a tudi odigrano tekmo manj. 

Slovenski vratar v vrstah Atlética je proti Levanteju ponovno branil ob prve do zadnje minute, še enajstič na letošnjih ligaških tekmah je mrežo ohranil nedotaknjeno. 

Madridski Real, ki za Atléticom zaostaja za pet točk (tako kot Barcelona s tekmo manj), je na tretjem mestu. V nedeljo zvečer se bo na vroči Mestalli meril z Valencio.

Oblak večinoma opazovalec

Atlético je na domačem igrišču pričakovano prevladoval skozi večino tekme in zapravil kopico lepih priložnosti, dvakrat se je tresel okvir gostujočih vrat. 

Na drugi strani je bil občasno nevaren tudi Levante, toda niti eden od obetavnih napadov se ni končal s strelom v okvir in tako je moral Oblak resneje posredovati le po poskusu Rubéna Garcíe z 20 metrov sredi drugega polčasa.

Trenutek odločitve se je zgodil v 81. minuti, ko se je rezervist Thomas Teye Partey po izmenjavi žoge s Kokejem prebil skozi obrambo gostov in iz bližine našel pot v mrežo za delirij domačih navijačev.

Suárez s treh metrov zgrešil prazen gol

Víctor Álvarez Luis Suárez Espanyol Barcelona | Avtor: EPA EPA

Favorizirana Barcelona je na gostovanju pri mestnem rivalu Espanyolu iztržila le remi (0:0). Po točkah se z aktualnimi španskimi, evropskimi in svetovnimi prvaki lahko izenači madridski Real, ki pa ga v nedeljo čaka težko gostovanje v Valencii.

Espanyol je srečanje začel dobro in po podaji iz kota ogrozil gol Claudia Brava. Nato je pobudo začela prevzemati Barcelona in Leo Messi je bil s prostega strela zelo blizu zadetku, zadel je okvir vrat.

Na začetku drugega polčasa so bili spet nevarni domači, po samostojnem prodoru je mimo gola meril Hernán Pérez. Zatem so gostje še drugič zadeli okvir vrat. Po podaji Ivana Rakitića je na žogo vtekel Luis Suárez in jo s pomočjo sreče ob vratarju Pauu Lópezu uspel zadržati, ko pa bi jo moral le še potisniti v prazna vrata, je zadel vratnico.

Do konca tekme je Barcelona skušala priti do zadetka, toda poskusa Messija in Neymarja sta letela preveč po sredini vrat in mestni derbi se je razpletel brez zmagovalca. Espanyol, ki se bo s sosedi kmalu meril tudi v pokalu, je tako dobil prepotrebno dozo samozavesti.

La Liga, 18. kolo:

Espanyol - Barcelona 0:0 (0:0)

Atlético Madrid - Levante 1:0 (0:0)
Thomas 81.

22.05: Málaga - Celta Vigo

Nedelja:
Rayo Vallecano - Real Sociedad
Real Betis - Eibar
Granada - Sevilla
Athletic Bilbao - Las Palmas
Deportivo La Coruña - Villarreal
Valencia - Real Madrid

Ponedeljek:
Sporting Gijón - Getafe

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.