Šport > Nogomet
23 ogledov

Messi pred Ronaldom, Barcelona pred Madridom

Lionel Messi EPA
Argentinski zvezdnik Lionel Messi je prejel prvo od mnogih priznanj, ki ga čakajo v prihodnjih tednih. V izboru Globe Soccer je slavil pred Portugalcem Cristianom Ronaldom.

Lionel Messi, ki je zaradi prireditve skrajšal počitnice v Argentini, se je fotografiral skupaj s priznanjem, ki ga je kot najboljši klub na svetu prejela Barcelona. Na drugo mesto se je uvrstil njen najhujši tekmec Real Madrid.

"Lepo je dobiti vsa ta priznanja, vendar brez odličnih soigralcev to ne bi bilo mogoče. Za nami je izjemno leto," je poudaril Messi.

Barcelona je v 2015 osvojila pet od šestih možnih naslovov. V Španiji je zmagala v prvenstvu in pokalu, v Evropi v ligi prvakov in superpokalu, decembra pa je postala še klubski svetovni prvak. Ušel ji je le naslov v španskem superpokalu.

Na prireditvi Globe Soccer Awards, ki je potekala sedmič (petič so razglasili najboljše), so bile podeljene tudi nagrade za najboljšega trenerja - Marc Wilmots (belgijska reprezentanca), najboljši mladinski pogon - Benfica ter življenjsko delo - Andrea Pirlo in Frank Lampard.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.