Sarmi so se izpolnile dolgoletne želje

Foto: Epa samir handanović
Inter v medsebojnem obračunu premagal Lazio.
Oglej si celoten članek

V italijanskem nogometnem prvenstvu je bilo za končne odgovore potrebno počakati do zadnjega kroga. Glavno vprašanje, kdo bo prvak, je Juventus rešil že prej, v zadnjem krogu pa si je igranje v ligi prvakov zagotovil Inter, ekipa slovenskega vratarja Samirja Handanovića, ki je v dramatičnem neposrednem obračunu v gosteh ugnal Lazio s 3:2.

Za osvojitev četrtega mesta je Inter potreboval zmago, to pa mu je v Rimu tudi uspelo. S tem so se izpolnile želje nekdanjega slovenskega reprezentanta, ki je vrsto let zaman čakal na igranje v prestižni ligi prvakov.

V evropskem pokalu bo igral tudi Milan, šesto mesto in neposredni vstop v evropsko ligo si je zagotovil z zmago 5:1 proti Fiorentini.

Na poti v drugo ligo se je Beneventu in Veroni pridružil Crotone, v zadnjem krogu je izgubil proti drugouvrščenemu Napoliju. V zadnjem krogu sta se dokončno rešila Spal, ki je s 3:1 premagal Sampdorio, in Udinese, ki je bil z 1:0 boljši od Bologne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.