Šport > Nogomet
681 ogledov

Sarmi so se izpolnile dolgoletne želje

samir handanović Epa
Inter v medsebojnem obračunu premagal Lazio.

V italijanskem nogometnem prvenstvu je bilo za končne odgovore potrebno počakati do zadnjega kroga. Glavno vprašanje, kdo bo prvak, je Juventus rešil že prej, v zadnjem krogu pa si je igranje v ligi prvakov zagotovil Inter, ekipa slovenskega vratarja Samirja Handanovića, ki je v dramatičnem neposrednem obračunu v gosteh ugnal Lazio s 3:2.

Za osvojitev četrtega mesta je Inter potreboval zmago, to pa mu je v Rimu tudi uspelo. S tem so se izpolnile želje nekdanjega slovenskega reprezentanta, ki je vrsto let zaman čakal na igranje v prestižni ligi prvakov.

V evropskem pokalu bo igral tudi Milan, šesto mesto in neposredni vstop v evropsko ligo si je zagotovil z zmago 5:1 proti Fiorentini.

Na poti v drugo ligo se je Beneventu in Veroni pridružil Crotone, v zadnjem krogu je izgubil proti drugouvrščenemu Napoliju. V zadnjem krogu sta se dokončno rešila Spal, ki je s 3:1 premagal Sampdorio, in Udinese, ki je bil z 1:0 boljši od Bologne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice