Šport > Nogomet
1947 ogledov

Slovenski Zajc je vreden pet milijonov

Miha Zajc
Slovenski vezist Miha Zajc je postal želja številnih renomiranih nogometnih klubov.

Miha Zajc je v dresu ljubljanske Olimpije stopil na veliko sceno in si prislužil tudi vpoklic v reprezentanco Slovenije. Potem, ko je lani prestopil v italijanski Empoli in z njim izpadel iz Serie A, so mnogi njegovo selitev na Apeninski polotok ocenili za napačno odločitev. 

Toda letos gre Zajcu v drugoligaški konkurenci odlično. Empoli je na vrhu lestvice in si je praktično že zagotovil vrnitev med elito, Zajc pa je v prvenstvu zabil osem golov in podelil še deset asistenc.

Miha Zajc Empoli Video Šport Kultni stadion Zajcu zaploskal za mojstrovino

Čeprav se bo Empoli preselil v višjo ligo, pa bi lahko ostal brez spretnega slovenskega vezista. Za 23-letnika namreč vlada veliko zanimanje na vseh koncih Evrope. 

V Italiji sta zanimanje zanj izrazila Empolijeva toskanska soseda Fiorentina in Udinese. Adut slednjega je tudi bližina Zajčevega doma, saj vezist prihaja iz Bilj.

Belgijski portal Voetbalnieuws je v sredo poročal, da se je ugledni Club Brugge odločil kreniti po Zajca, za Slovenca naj bi bil pripravljen zapraviti pet milijonov evrov, kar bi bil klubski rekord.

Tako italijanski kot belgijski mediji navajajo še nekaj drugih interesentov, med temi sta nizozemski Vitesse (trenutno tam igra Zajčev primorski rojak Tim Matavž) in član elitne angleške Premier League - londonski West Ham United.

Komentarjev 1
  • kosilka 16:48 19.april 2018.

    Zajc ni iz Bilj ampak iz Šempetra pri Gorici, nogomet pa je začel igrati v biljah.