Schalke do neslavnega rekorda, velika zmaga Augsburga

Foto: Epa
Foto: Epa
S tekmama v Gelsenkirchnu in Mainzu se je sklenilo 31. kolo elitne nemške nogometne lige.
Oglej si celoten članek

Ekipi Schalkeja in Bayerja iz Leverkusna sta sklenili 31. kolo nemškega prvenstva, razšli sta se z remijem (1:1). Schalke je povedel v 51. minuti, ko je Daniel Caligiuri zadel z bele pike. Izenačil je Juan Miranda z avtogolom v 81. minuti. 

Devetouvrščeni Schalke je sicer prišel do točke, a je že - za klub rekordnih - 13 tekem brez zmage. Bayer pa je skočil na četrto mesto, ima 57 točk.

Bundesliga Bayern zadel v 86. minuti, Haaland rešil Borussio

Na prvi današnji tekmi je Mainz gostil Augsburg in izgubil (0:1). Goste je v vodstvo že v prvi minuti popeljal Florian Niederlechner, ki je prekinil 857 minut dolg strelski post v ligi.

Je pa že po 20 minutah iz igre moral nigerijski krilni nogometaš Taiwo Awoniyi, ki je posojen iz Liverpoola. Dvaindvajsetletnika so odpeljali v bolnišnico na preglede glave, potem ko je trčil v branilca Augsburga Felixa Uduokhaija in nerodno pristal. "Je pri zavesti in se spomni vsega, kar se je pripetilo. Ima hud pretres možganov in mora ostati v bolnišnici na opazovanju," je pojasnil trener Mainza Achim Beierlorzer.

Augsburg se je s to zmago zelo približal obstanku v ligi, medtem ko Mainz v zadnjih treh kolih čaka še težak boj za to v družbi Fortune Düsseldorf in Werderja. Paderborn na zadnjem mestu si je praktično že zapečatil usodo in bo izpadel.

La Liga Oblak zablestel, Atlético spet skromen

Bundesliga, 31. kolo:

Hoffenheim - RB Leipzig 0:2 (0:2)
Köln - Union Berlin 1:2 (0:1)
Paderborn - Werder Bremen 1:5 (0:3)
Fortuna Düsseldorf - Borussia Dortmund 0:1 (0:0)
Hertha Berlin - Eintracht Frankfurt 1:4 (1:0)
Wolfsburg - Freiburg 2:2 (2:1)
Bayern München - Borussia Mönchengladbach 2:1 (1:1)
Mainz - Augsburg 0:1 (0:1)
Schalke 04 - Bayer Leverkusen 1:1 (0:0)

LESTVICA:
1. Bayern München 73
2. Borussia Dortmund 66
3. RB Leipzig 62
4. Bayer Leverkusen 57
5. Borussia Mönchengladbach 56
6. Wolfsburg 47
7. Hoffenheim 43
...
15. Mainz 31
16. Fortuna Düsseldorf 28
17. Werder Bremen 28
18. Paderborn 20

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.