Šport > Nogomet
55 ogledov

Bayern zadel v 86. minuti, Haaland rešil Borussio

Leon Goretzka Epa
Nogometaši v nemški ligi so odigrali večino tekem 31. kroga.

Na vrhu se razmerje po 31, krogu ni spremenilo, zmagala sta tako vodilni Bayern, ki je Borussio Mönchengladbach premagal z 2:1, kot Borussia Dortmund, ki je bila boljša od Fortune z 1:0. Bayern ima tri kroge pred koncem tako še vedno sedem točk naskoka.

Dortmund je gostoval pri Fortuni Düsseldorf, ki se bori za obstanek v ligi. Favorizirani gostje so se dolgo mučili, kazalo je, da bo Fortuni uspelo zrežirati senzacijo. Dortmund je sicer dosegel gol, toda zadetek Raphaela Guerreira v 65. minuti ni obveljal, ker je video sodnik dosodil igranje z roko. V končnici tekme je zapretila tudi Fortuna, a je žoga po strelu Stevena Skrzybskija oplazila okvir gola.

Potem pa je na sceno stopil mladi adut Borussie Erling Haaland, ki sicer ni začel tekme. A je postavil piko na i in dobesedno v zadnjem napadu po strelu z glavo v peti minuti sodnikovega dodatka spravil žogo v mrežo.

Erling Braut Håland | Avtor: Epa Epa

Bayern je nato v večernem derbiju kroga gostil četrtouvrščeno Borussio Mönchengaldbach. Bavarci so igrali brez dveh glavnih adutov Roberta Lewandowskega in Thomasa Müllerja, ki sta bila kaznovana zaradi rumenih kartonov, trener Hansi Flick pa je opozarjal, da tekma ne bo lahka, nenazadnje je prav Gladbach s tremi zmagami in dvema neodločenima izidoma na zadnjih osmih tekmah na Allianz Areni pokazal, da je trd tekmec za Bavarce.

To se je potrdilo tudi na današnji tekmi. Eden od domačih mladih upov, Joshua Zirkzee, je poskrbel za vodstvo v 26. minuti, toda še pred polčasom je bil izid izenačen, za 1:1 je z avtogolom poskrbel Benjamin Pavard.

Nadaljevanje je bilo münchensko, toda dolgo brez učinka. Šele v 86. minuti je padel zadetek, po podaji Pavarda je bil na pravem mestu Leon Goretzka in zagotovil Bayernu 13. zaporedno zmago. Bavarci lahko naslov potrdijo že v torek, ko bodo gostovali pri Bremnu. Ta se bori za obstanek med elito.

Klaus Gjasula Dosežek Šport Nov neslavni rekord v Bundesligi

V preostalih tekmah je bilo zanimivo v boju za obstanek, kjer je Werder odpisano zasedbo Paderborna premagal kar s 5:1 in tako po točkah ujel Fortuno. Köln je doma izgubil z ekipo Union Berlin z 1:2, Hertha Berlin je izgubila z Eintrachtom z 1:4, Wolfsburg in Freiburg sta igrala 2:2.

Že v petek je bil Leipzig na prvi tekmi 31. kroga uspešen v gosteh pri Hoffenheimu z 2:0. Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl je za rdeče bike igral 67 minut.

Dani Olmo Bundesliga Šport Bivši član Dinama Kampla in kolege pripeljal blizu LP

Na lestvici je zdaj Bayern prvi s 73 točkami, Dortmund jih ima 66, Leipzig 62, Gladbach in Bayer (s tekmo manj) pa po 56.

V nedeljo se bo krog končal s tekmama Mainz - Augsburg (15.30) in Schalke - Bayer Leverkusen (18.00).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice