Šport > Nogomet
473 ogledov

Neuerja spektakularno premagal novi najmlajši strelec v zgodovini lige

Florian Wirtz Reševalni pas/Twitter
Nadarjeni nogometaš Bayer Leverkusna je postal najmlajši strelec v zgodovini Bundeslige, a je Bayern vseeno slavil na derbiju kroga, medtem ko se je Kamplov Leipzig moral zadovoljiti le s točko proti Paderbornu.

Nemško nogometno prvenstvo se ta konec tedna nadaljuje s tekmami 30. kroga. Nov velik korak do naslova prvaka so naredili nogometaši Bayerna, ki so v obračunu ekip z vrha lestvice premagali Bayer s 4:2. Leipzig, za katerega je spet igral Kevin Kampl, pa je presenetljivo igral le neodločeno 1:1 z zadnjeuvrščenim Paderbornom.

Bayern je gostoval pri Bayerju, ki se z Borussio Mönchengladbach, Borussio Dortmund in Leipzigom bori za ligo prvakov v naslednji sezoni. Domači so danes ostali praznih rok, morda tudi zaradi odsotnosti enega najboljših mož Kaija Havertza, ki je manjkal zaradi poškodbe, prav tako pa je bil odsoten tudi kapetan ekipe Lars Bender.

Lucas Alario | Avtor: Epa Epa

Leverkusen je sicer dobro začel in z zadetkom Lucasa Alaria v deseti minuti povedel. Toda Bavarci so se hitro pobrali in že v prvem polčasu poskrbeli za preobrat. Najprej sta zadela Kingsley Coman in Leon Goretzka, ob izteku prvega dela pa še drugi najboljši strelec v ekipi, Serge Gnabry (12. gol v sezoni).

V nadaljevanju je Bayern le še dokončal delo, na svoj račun pa je prišel še prvi strelec moštva in lige. Robert Lewandowski je namreč v 66. minuti povišal vodstvo na 4:1, dokončno potopil Bayer, sam pa letvico zadetkov v sezoni bundeslige dvignil že na 30, skupno v vseh tekmovanjih pa na 44. Leverkusen je ob koncu sicer izid znižal, a je imel gol Floriana Wirtza le estetski pomen.

Je pa Wirtz s spektakularnim zadetkom postal najmlajši strelec v zgodovini Bundeslige, saj bodoči zvezdnik nemškega nogometa šteje komaj 17 let, 1 mesec in 3 dni, a že trka na vrata prve postave ene izmed najboljših ekip v ligi.

Na tekmi pa smo bili priča še enemu rekordu, oziroma izenačitvi rekorda, saj je Thomas Müller zbral že svojo 20. asistenco v sezoni, s čimer je izenačil rekord Kevina de Bruyna iz leta 2016. Bavarski napadalec pa ima na voljo še štiri kola, da dosežek izjemnega Belgijca tudi preseže.

Kamplov Leipzig pa je danes gostil zadnji Paderborn. Zmago in tri točke so morda rdeči biki vknjižili že pred tekmo, toda na koncu so se pošteno ušteli. Tokrat je bil v postavi Leipziga spet nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki je dve tekmi svoje ekipe izpustil zaradi lažje poškodbe. Je pa danes zaradi poškodbe manjkal Marcel Sabitzer.

Kevin Kampl | Avtor: Epa Epa

Patrik Schick je za Leipzig zadel v 27. minuti, pozneje pa je bil Paderborn enakovreden ekipi z vrha lige in imel celo nekaj priložnosti za izenačenje. Leipzig je sicer v drugem delu igral brez Dayota Upamecana, saj je ob koncu prvega polčasa dobil drugi rumeni karton.

Domači bi lahko minimalno zmago potrdili ob koncu, toda Timo Werner je zadel samo okvir gola. Kazen je prišla v 90. minuti, ko je Christian Strohdiek poskrbel za izenačenje in hladno prho za Leipzig. Ta je tako z le točko ostal na tretjem mestu lestvice za Borussio Dortmund, ki ima tekmo manj. Kampl je igral do 88. minute, ko ga je zamenjal Willi Orban.

Na preostalih današnjih tekmah je Eintracht doma izgubil z Mainzem z 0:2, Fortuna Düsseldorf in Hoffenheim sta igrala 2:2.

Zvečer bo na sporedu še zadnja današnja tekma, ko bo Dortmund gostil Hertho iz Berlina.

Že v petek je Freiburg premagal Borussio Mönchengladbach z 1:0, krog se bo končal z nedeljskimi tekmami Werder Bremen - Wolfsburg (13.30), Union Berlin - Schalke (15.30) in Augsburg - Köln (18.00).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice