Šport > Nogomet
213 ogledov

Nov neslavni rekord v Bundesligi

Klaus Gjasula Epa
Albanski nogometaš se je vpisal v zgodovino nemškega prvenstva.

Albanskemu nogometašu Paderborna Klausu Gjasulu je uspelo doseči nov rekord prve nemške lige. A ta ne sodi med najbolj želene dosežke. Vezist si je namreč na tekmi proti Werderju, nogometaši iz Bremna so sicer v gosteh zmagali s kar 5:1, prejel še svoj 17. rumeni karton v sezoni, doslej je odigral 27 tekem. S tem je popravil "rekord" Tomasza Hajta s 16 kartoni iz sezone 1998/99.

Gjasula je član Padeborna od leta 2018, z njim pa se bo kmalu moral preseliti v rang nižje tekmovanje. Paderborn je namreč že ostal brez možnosti za obstanek med elito. Do konca nemškega prvenstva so namreč le še trije krogi, Paderborn pa za 15. Mainzom že zaostaja za neulovljivih 11 točk. 

S prepričljivo zmago v igri za obstanek ostaja Werder, ki se še lahko izogne prvemu izpadu v štirih desetletjih. Bremenčani imajo enako število točk (28) kot 16. Fortuna Düsseldorf, dosegljiva pa sta še Mainz (31) in Augsburg (32). Slednja sta doslej sicer odigrala tekmo manj.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice