Šport > Nogomet
224 ogledov

Bivši član Dinama Kampla in kolege pripeljal blizu LP

Dani Olmo Profimedia
Dober večer za nekdanjega slovenskega reprezentanta.

Nemški nogometni klub Leipzig je na prvi tekmi 31. kroga nemškega prvenstva v gosteh premagal moštvo Hoffenheima z 2:0 (2:0). Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl je za rdeče bike igral 67 minut, z zmago pa se je njegovo moštvo približalo nastopanju v skupinskem delu lige prvakov v sezoni 2020/21.

Obračun je bolje začel Hoffenheim, ki si je v šesti minuti priigral enajstmetrovko, a so sodniki v sobi za Var zaradi igranja z roko v začetku akcije razveljavili odločitev glavnega sodnika. Leipzig je v 9. in 11. minuti po dveh zadetkih Španca Danija Olma, ki je k bikom v zimskem prestopnem roku prišel iz zagrebškega Dinama, prišel do vodstva 2:0. To sta bila tudi edina strela Leipziga v okvir vrat Hoffenheima v prvem delu igre.

Hoffenheim, ki ga je po zamenjavi nekdanjega trenerja Alfreda Schreuderja vodila kar šesterica začasnih trenerjev, si je priigral nekaj lepih priložnosti, mreža rdečih bikov pa je ostala nedotaknjena. Ob koncu dvoboja bi lahko tudi rdeči biki povišali vodstvo, a jih je ustavil bodisi vratar Oliver Baumann bodisi okvir vrat.

Leipzig z 62 točkami ostaja na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Za drugo Borussio iz Dortmunda zaostaja za točko, pred četrto Borussio iz Mönchengladbacha, ki bo v soboto gostovala pri vodilnemu Bayernu, pa imajo rdeči biki šest točk naskoka.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice