Schumacher se zaveda, da je pred njim še dolga pot

Foto: Epa mick schumacher
Slavni priimek ni dovolj, da bi šel mladi Schumacher lahko stopinjah Maxa Verstappna in Landa Norrisa.
Oglej si celoten članek

Mick Schumacher se vse ob preboja na dirkaški sceni srečuje z visokimi pričakovanji, vendar opozarja, da mu priimek slavnega očeta, ki je v karieri osvojil rekordnih sedem naslovov svetovnega prvaka, ne bo tlakoval poti v formulo 1.

Za razliko od Maxa Verstappan in Landa Norrisa, ki sta si pot med dirkaško elito utrla v najstniških letih, je 20-letni Schumacher za zdaj "obsojen" na dirkanje v razredu formula 2.

Prihajajoča sezona bo njegova druga v tem tekmovanju, debitantsko je končal šele na 12. mestu skupne razvrstitve, kar ni dovolj, da bi vzbudil pozornost šefov F1.

Foto: Epa mick schumacher "Zavedam se, da če bom želel tekmovati v formuli 1, bo moral dosegati dobre rezultate na nižjem nivoju tekmovanja, kot je denimo formula 2. Še nihče se v formulo 1 ni prebil na podlagi priimka. To ni nobeno zagotovilo," je poudaril sin nekdanjega vrhunskega dirkača.

V lanski sezoni je nase opozoril z zmago na Madžarskem, po kateri so mnogi vlekli vzporednice z njegovim očetom, ki je na dirkah znal dominirati od starta pa do ciljne zastavice. Na vprašanje, ali mu gredo primerjave z očetom na živce, je Mick odgovoril: "Niti malo. V mojih očeh je oče najboljši dirkač vseh časov. Ponosen sem, če me primerjajo z njim."

Šušljalo se je, da naj bi mlademu Schumiju prvo priložnost v F1 ponudila Alfa Romeo ali Toro Rosso, a se je izkazalo, da so to samo govorice. "Trenutno ne razmišljam o tem. Osredotočen sem na prihajajočo sezono, ki bo zame zelo pomembna. O tem, kaj sledi, se bomo pogovarjali enkrat v prihodnosti," je poudaril mladenič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.