Šport > Moto športi
1171 ogledov

Schumacher se zaveda, da je pred njim še dolga pot

mick schumacher Epa
Slavni priimek ni dovolj, da bi šel mladi Schumacher lahko stopinjah Maxa Verstappna in Landa Norrisa.

Mick Schumacher se vse ob preboja na dirkaški sceni srečuje z visokimi pričakovanji, vendar opozarja, da mu priimek slavnega očeta, ki je v karieri osvojil rekordnih sedem naslovov svetovnega prvaka, ne bo tlakoval poti v formulo 1.

Za razliko od Maxa Verstappan in Landa Norrisa, ki sta si pot med dirkaško elito utrla v najstniških letih, je 20-letni Schumacher za zdaj "obsojen" na dirkanje v razredu formula 2.

Prihajajoča sezona bo njegova druga v tem tekmovanju, debitantsko je končal šele na 12. mestu skupne razvrstitve, kar ni dovolj, da bi vzbudil pozornost šefov F1.

mick schumacher | Avtor: Epa Epa
"Zavedam se, da če bom želel tekmovati v formuli 1, bo moral dosegati dobre rezultate na nižjem nivoju tekmovanja, kot je denimo formula 2. Še nihče se v formulo 1 ni prebil na podlagi priimka. To ni nobeno zagotovilo," je poudaril sin nekdanjega vrhunskega dirkača.

V lanski sezoni je nase opozoril z zmago na Madžarskem, po kateri so mnogi vlekli vzporednice z njegovim očetom, ki je na dirkah znal dominirati od starta pa do ciljne zastavice. Na vprašanje, ali mu gredo primerjave z očetom na živce, je Mick odgovoril: "Niti malo. V mojih očeh je oče najboljši dirkač vseh časov. Ponosen sem, če me primerjajo z njim."

Šušljalo se je, da naj bi mlademu Schumiju prvo priložnost v F1 ponudila Alfa Romeo ali Toro Rosso, a se je izkazalo, da so to samo govorice. "Trenutno ne razmišljam o tem. Osredotočen sem na prihajajočo sezono, ki bo zame zelo pomembna. O tem, kaj sledi, se bomo pogovarjali enkrat v prihodnosti," je poudaril mladenič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice