Šport > Moto športi
474 ogledov

Znan potencialen datum prve dirke

Formula 1 Epa
Prestižna avtomobilistična karavana je predstavila nov urnik.

Mednarodna avtomobilistična zveza Fia in vodstvo formule 1 sta v skupni izjavi zapisala, da po odpovedi uvodne dirke svetovnega prvenstva F1 v Avstraliji ter po preložitvi tekmovanj na Kitajskem, v Bahrajnu in Vietnamu, načrtujeta začetek sezone konec maja.

Fia je še dodala, da bodo redno spremljali razmere in prilagajali koledar. Obenem se v luči trenutne globalne krize že pogovarjajo tudi o usodi naslednjih tekmovanj z organizatorji velike nagrade Nizozemske in dirke v Barceloni, slednja bi morala biti 10. maja, prva pa teden dni prej.

formula 1 Formula 1 Šport Tudi ves denar ni ustavil koronavirusa

Na osnovnem koledarju je bila nato na vrsti velika nagrada Monaka v Monte Carlu 24. maja, sledila je velika nagrada Azerbajdžana 7. junija v Bakuju.

Vodstvo formule 1 je v petek zjutraj po sestanku z moštvi odpovedalo VN Avstralije v Melbournu, zaradi nevarnosti širitve novega koronavirusa pa je nato prestavilo tudi dirki za VN Bahrajna in Vietnama, ki bi morali biti na sporedu 22. marca in 5. aprila.

Že februarja je bila po izbruhu novega koronavirusa na Kitajskem prestavljena tudi tamkajšnja VN Kitajske v Šanghaju, ki bi morala biti 19. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.