Schumacher v smrtni nevarnosti

Foto: EPA
Foto: EPA
Legendarni dirkač formule 1 Nemec Michael Schumacher se je poškodoval na smučanju v francoskih Alpah. Stanje naj bi se mu poslabšalo, po poročanju nemškega Bilda in DPA naj bi bil v kritičnem stanju. Ugiba se o možganskih krvavitvah.
Oglej si celoten članek

Michael Schumacher je v Meribelu hudo padel in si poškodoval glavo. Reševalci so 44-letnika prepeljali v bližnjo kliniko, nato pa v bolnišnico v Grenoblu

Schumacher naj bi se po besedah direktorja smučišča Christopha Gernigon-Lecomta poškodoval ob smučanju izven pripravljene proge, zaradi česar je Nemec padel in z glavo udaril ob kamen. Resnosti poškodbe ni želel komentirati, je pa dejal, da je bil Schumacher ob prevozu v bolnišnico priseben.

''Zdravniška služba je hitro posredovala ob 11.15. S helikopterjem smo ga prepeljali v Moûtiers, ki je oddaljem približno 15 km. Bil je v šoku in nekoliko pretresen, a pri zavesti. Morda gre za pretres, vendar mislim, da ni preveč resno,'' je kmalu po nesreči povedal predstavnik smučišča.

Poslabšanje stanja: možganske krvavitve

Preiskave z magnetno resonanco pa so po poročanju nemških medijev pokazale, da so poškodbe hujše, kot so sprva mislili. V pripravljenosti naj bi bil nevrokirurg iz Pariza, kmalu naj bi na kliniki imeli tudi tiskovno konferenco o trenutnem zdravstvenem stanju 44-letnika.

Časnik Bild poroča, da se je Schumacherju stanje zelo poslabšalo in je v smrtni nevarnosti. Imel naj bi možganske krvavitve, Bild poroča še, da je v komi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 06:41 30. December 2013.

    "29. 12. 2013, 14:06 / Osveženo: 29. 12. 2013, 22:57"<br />včer je bil čist drug naslov, novica je govorila da …

  • 00:47 30. December 2013.

    daj preber do konca preden začneš smetit

  • 00:42 30. December 2013.

    tut tvoj fotr bi moral imet gor gumo, ko je tebe pacal...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.