Šport > Moto športi
64 ogledov

Schumacher v smrtni nevarnosti

michael schumacher smučanje sedežnica EPA
Legendarni dirkač formule 1 Nemec Michael Schumacher se je poškodoval na smučanju v francoskih Alpah. Stanje naj bi se mu poslabšalo, po poročanju nemškega Bilda in DPA naj bi bil v kritičnem stanju. Ugiba se o možganskih krvavitvah.

Michael Schumacher je v Meribelu hudo padel in si poškodoval glavo. Reševalci so 44-letnika prepeljali v bližnjo kliniko, nato pa v bolnišnico v Grenoblu

Schumacher naj bi se po besedah direktorja smučišča Christopha Gernigon-Lecomta poškodoval ob smučanju izven pripravljene proge, zaradi česar je Nemec padel in z glavo udaril ob kamen. Resnosti poškodbe ni želel komentirati, je pa dejal, da je bil Schumacher ob prevozu v bolnišnico priseben.

''Zdravniška služba je hitro posredovala ob 11.15. S helikopterjem smo ga prepeljali v Moûtiers, ki je oddaljem približno 15 km. Bil je v šoku in nekoliko pretresen, a pri zavesti. Morda gre za pretres, vendar mislim, da ni preveč resno,'' je kmalu po nesreči povedal predstavnik smučišča.

Poslabšanje stanja: možganske krvavitve

Preiskave z magnetno resonanco pa so po poročanju nemških medijev pokazale, da so poškodbe hujše, kot so sprva mislili. V pripravljenosti naj bi bil nevrokirurg iz Pariza, kmalu naj bi na kliniki imeli tudi tiskovno konferenco o trenutnem zdravstvenem stanju 44-letnika.

Časnik Bild poroča, da se je Schumacherju stanje zelo poslabšalo in je v smrtni nevarnosti. Imel naj bi možganske krvavitve, Bild poroča še, da je v komi.

Komentarjev 6
  • dostvasmam 06:41 30.december 2013.

    "29. 12. 2013, 14:06 / Osveženo: 29. 12. 2013, 22:57"včer je bil čist drug naslov, novica je govorila da ni v smrtni nevarnosti.

  • astibo8020 00:47 30.december 2013.

    daj preber do konca preden začneš smetit

  • jaki 00:42 30.december 2013.

    tut tvoj fotr bi moral imet gor gumo, ko je tebe pacal...