Šport > Moto športi
17 ogledov

Schumi zavrnil Lotusovo ponudbo

Schumacher formula 1 VN Brazilije interlagos Marcedes slovo EPA
Nekdanji nemški zvezdnik formule 1 Michael Schumacher je dobil ponudbo, da bi se za dve dirki vrnil v svet formule 1, a jo je odklonil.

Kot poročajo nekateri nemški mediji, so zdaj 44-letnega dirkača pri ekipi Lotus povabili, da bi do konca sezone 2013 zamenjal Finca Kimija Räikkönena, a se upokojeni sedemkratni svetovni prvak ni ogrel za zamisel.

Lotus išče zamenjavo za zadnji dve dirki sezone v Teksasu in Braziliji, potem ko se je njihov zdaj že nekdanji prvi voznik Räikkönen po odmevnem sporu glede neizplačanih obveznosti pred dnevi odločil, da bo še pred koncem sezone odšel na operacijo hrbtenice in tako izpustil zadnji dve preizkušnji.

Fizično še vedno sposoben

Schumacher se je po večletnem premoru enkrat že vrnil v formulo 1, lani pa dokončno prenehal dirkati. "Michael bi bil fizično še sposoben voziti dirkalnik, toda zdaj je povsem vpet v svoj nov način življenja," je njegovo odločitev pojasnila managerka Sabine Kehm.

Uradno pri Lotusu tako še vedno ne vedo, kdo bo konec tedna zanje vozil na dirki v Austinu, saj naj bi tudi Schumacherjev rojak Nico Hülkenberg ponudbo pogodbe za dve dirki zavrnil. Najverjetnejša zamenjava bo tako Räikkönenov rojak Heikki Kovalainen, ki je zdaj testni voznik pri Caterhamu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.