Šport > Moto športi
13 ogledov

Kimiju izplačali milijonske dolgove

kimi raikkonen EPA
Finec Kimi Räikkönen (Lotus) se je zavezal, da bo nastopil na preostalih dveh dirkah letošnje sezone formule 1.

Kimi Räikkönen je grozil z bojkotom dirke za VN Abu Dabija, saj naj bi mu ekipa Lotus dolgovala kar 17 milijonov evrov. Nekdanji svetovni prvak je sicer na dirki nastopil, dirkaški konec tedna pa je bil zanj prava polomija. Potem ko je na sobotnih kvalifikacijah dosegel peti čas, so komisarji na njegovem dirkalniku odkrili nepravilnost in ga postavili na začelje startne vrste. ''Ledeni Finec'' je dirko začel agresivno in odstopil po trčenju v prvem ovinku.

Kimi je takoj po dirki zapustil Združene arabske emirate in zagrozil z bojkotom zadnjih dveh dirk sezone. Očitno je to predramilo odgovorne može pri Lotusu, ki jim je z dirkačem uspelo doseči dogovor. ''Ne skrbite, zahvaljujoč Quantum Motosportsu, ki je kupil 35% delež Lotusove ekipe, se bo vrnil za zadnji dve dirki sezone,'' poroča The Times.

Ček že poslan

Lotus je januarja razkril, da namerava omenjenemu podjetju prodati 35% delež, vendar se je dogovor vlekel dlje, kot so sprva pričakovali. ''Če bodo dogovor potrdili tudi odvetniki, bo Räikkönen dirkal na zadnjih dveh dirkah,'' piše The Guardian, medtem ko pri Quantumu trdijo, da so ček z zajetno vsoto denarja že naslovili na finskega dirkača.

Denar ali Hülkenberg?

Räikkönen se po koncu sezone seli k Ferrariju, kjer je leta 2007 postal svetovni prvak. Kdo ga bo zamenjal pri Lotusu, za zdaj še ni znano, najbolj glasno pa se govori o Pastorju Maldonadu, ki bi s seboj prinesel kapital venezeulske državne naftne družbe PDVSA. Če se bodo pri Lotusu izvlekli iz finančnih težav, pa za glavnega favorita velja Nemec Nico Hülkenberg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.