Šport > Moto športi
33 ogledov

''Kimi je ledeni mož samo na stezi''

kimi raikkonen EPA
Dirkač Lotusa Kimi Räikkönen se v Abu Dabiju ni udeležil medijskih aktivnosti pred začetkom dirkaškega vikenda v Združenih Arabskih Emiratih.

Angleški mediji so odsotnost Kimija Räikkönena (Lotus) pripisali izmenjavi kletvic med dirkačem in inženirjem na dirki za VN Indije.

Lotus se je za vedenje obeh članov ekipe opravičil, predsednik ekipe Gerard Lopez pa je zatrdil, da je v moštvu vse v najlepšem redu. ''V zadnjem času se je veliko govorilo o pogovoru med Alanom Permanejem in Kimijem v napetih trenutkih dirke v Indiji, a to je bila izmenjava besed, ki je trajala nekaj sekund napram dveletnemu sodelovanju,'' je povedal Lopez in dodal: ''Zagotovo to niso bile koristne sekunde, vendar je potrebno narediti korak nazaj in sprejeti, da je dirkanje njihova strast in včasih se takšne reči dogajajo.''

Räikkönen po koncu sezone zapušča Lotus in se vrača nazaj k Ferrariju, kjer je leta 2007 osvojil do danes edini naslov svetovnega prvaka. Lopez trdi, da so mediji s poročanjem o domnevno skrhanem odnosu med ekipo in Fincem iz muhe naredili slona.

''Če si v središču pozornosti, je ena izmed slabih stvari, da ljudje vedno želijo ustvariti vtis, kot da se dogajajo hudi prepiri. S Kimijem sva se odkrito pogovarjala o njegovi selitvi k Ferrariju. Bilo je čustveno in čeprav se smešno sliši, je zelo človeški človek. Ledeni mož prevladuje le na stezi, kjer je zelo hladnokrven in odličen dirkač,'' je zaključil Lopez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.