Šport > Moto športi
11 ogledov

Radodarni Red Bull: tudi čistilkam 12.000 evrov

sebastian vettel EPA
Red Bull, glavni pokrovitelj zmagovite ekipe formule 1, je po odločilni nedeljski dirki v Indiji bogato nagradil svoje člane. Prav nič "slovensko" tudi vsakega delavca v tovarni.

Nemec Sebastian Vettel je na veliki nagradi Indije osvojil četrti naslov svetovnega prvaka, ekipa Red Bulla pa si je že zagotovila tudi konstruktorski naslov. Slavje se je tako tri dirke pred koncem prvenstva že lahko začelo, glavni pokrovitelj Red Bull pa ni skoparil.

Vettel je za nagrado dobil pet milijonov evrov, nagrajeni pa so bili vsi delavci v bazi ekipe v v angleškem Milton Keynesu. Vsak izmed 650 delavcev je prejel 12.000 evrov nagrade, poroča nemški dnevnik Bild, ki dodaja, da je to vsoto dobila tudi "vsaka čistilka".

Vettlu polovica pogače

"Ta naslov ni le zasluga voznikov, ampak vsega moštva. Vsak posameznik je vrhunsko opravil svoje delo, zato si zasluži nagrado," je ob tem dejal Vettel. Od šestih milijonov nagrade, ki jih je Red Bull razdelil med zaposlene, je svetovni prvak dobil polovico.

Ekipa je za konstruktorski naslov iz nagradnega sklada tekmovanja dobila 73 milijonov evrov, Vettlu pa bo nekaj dodatnega denarja na račun kapnilo tudi z naslova podjetja Head & Shoulders, za katerega bo začel snemati oglase.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.