Šport > Moto športi
28 ogledov

Preobrat: Kimi odpovedal zadnji dve dirki

kimi raikkonen EPA
Dirkač Lotusa Kimi Räikkönen je odpovedal nastop na zadnjih dveh dirkah sezone, saj ga prihodnji teden čaka operacija hrbta.

Finski dirkač Kimi Räikkönen je zaradi napovedane operacije hrbta predčasno končal letošnjo sezono in se tako na klavrn način poslovil od Lotusa.

Nekdanji svetovni prvak je dolgo grozil z bojkotom dirk za VN ZDA in VN Brazilije, ker mu Lotus več mesecev ni izplačal niti evra, finančno zagato pa naj bi razrešilo podjetje Quantum Motosports, ki je kupilo 35-odstotni delež ekipe.

Po najnovejših podatkih pa razlog za odpoved nastopa v ZDA in Braziliji ni finančne narave, temveč zdravstvene. Agent finskega dirkača Steve Robertson je v izjavi sporočil, da bo Kimi po operaciji okreval vsaj štiri tedne, s čimer se neslavno končuje njegovo sodelovanje z britansko ekipo.

Naložba za prihodnost

Räikkönena že dlje časa pesti poškodba hrbta, bolečine pa so postale neznosne med dirko v Singapurju, ki jo je končal na tretjem mestu. ''Ponavljajoče se težave so ga prisilile v operacijo, ki bo preprečila, da bi se stanje v prihodnost še poslabšalo, in zagotovila, da bo v sezoni 2014 v polni fizični pripravljenosti. Kimi in njegovi zastopniki so razočarani, da ne bo mogel končati sezone z Lotusom,'' je v izjavi zapisal dirkačev agent.

Lotus bo zamenjavo za Räikkönena oznanil v čim krajšem možnem času, prav tako pa se je zavezal, da bo dolgove svojemu varovancu izplačal do zadnjega centa.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.