Šport > Moto športi
37 ogledov

Kimi in Lotus spet stremita k istemu cilju

eric boullier EPA
Britanska ekipa Lotus je zatrdila, da so finančne težave, zaradi katerih je prišlo do poslabšanja odnosa s Kimijem Räikkönenom, zdaj stvar preteklosti.

Lotus in Kimi Räikkönen sta osredotočena samo na dirkanje, sporoča britanska ekipa, ki se je s finskim dirkačem uspela dogovoriti o dokončanju letošnje sezone.

Räikkönen je nekaj časa grozil, da ne bo nastopil na zadnjih dveh dirkah v letu 2013, s pogovori v Abu Dabiju pa je z ekipo našel skupni jezik. ''V Abu Dabiju smo se pogovorili o tem, kam gremo in kako bomo tja prišli,'' je povedal šef ekipe Eric Boullier in dodal: ''Osredotočeni smo na dober rezultat v Austinu, potem pa se bomo osredotočili na dober rezultat v Braziliji.''

Dogovor sprejet, denarja še ni

Pri Lotusu so upali, da bo podjetje Quantum Motosports, ki je kupilo 35-odstotni delež ekipe, poplačalo dolgove finskemu dirkaču, vendar bo moral Kimi še nekoliko počakati. Omenjeno podjetje naj bi denar za Räikkönena nakazalo že v začetku tedna, vendar Finec denarja ni prejel. Pri Lotusu zatrjujejo, da bo vse urejeno v nekaj dneh.

''Ni skrivnost, da se v Enstonu veliko dogaja, saj imamo ogromno dela, če želimo ekipi zagotoviti prihodnost. Vse skupaj se ne premika tako hitro, kot bi si želeli, vendar pritiskamo naprej. Če odmislimo dogajanje v zakulisju, je glavno to, da imamo močan dirkalnik in ciljamo na najboljši možen rezultat na preostalih dirkah v sezoni 2013,'' je zaključil Boullier.

Räikkönen po koncu sezone zapušča Lotus in bo prihodnje leto dirkal pri Ferrariju ob Špancu Fernandu Alonsu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.