Schumacherjevo bogastvo nezmanjšano

Foto: EPA
Foto: EPA
Legendarni nemški dirkač ima še vedno zelo ugodno stanje na bančnem računu.
Oglej si celoten članek

Nekdanji dirkač formule 1 Michael Schumacher že več kot dve leti okreva po težki nesreči na smučanju. Njegovo stanje naj bi bilo še naprej nespremenjeno, čeprav so v javnost pred nekaj tedni prišli podatki, da naj bi legendarni Nemec celo že hodil. Omenjene trditve je njegova družina hitro zanikala. 

Za Schumacherja, ki je po vsej verjetnosti še vedno v umetni komi, v njegovi vili ob Ženevskem jezeru skrbi 14-člansko osebje: zdravniki, medicinske sestre in specialisti. Vse skupaj družino tedensko stane okrog 140.000 evrov, kar na leto znese približno 7,5 milijona skupne evropske valute.

Pomagata dva sponzorja 

A zdravstveni stroški niso niti slučajno resno načeli Schumacherjevega premoženja, če gre verjeti reviji Bilanz. Slednja je analizirala bogastvo s formulo 1 povezanih ljudi, ki živijo v Švici, in prišla do ugotovitve, da ima popularni Schumi na računu še vedno okrog 700 milijonov evrov.

Pri ohranjanju visoke številke močno pomagata sponzorski pogodbi z družbama Mercedes Benz in DVAG. Ti nista odstopili od sodelovanja z dirkačem ter sledili zgledom številnih drugih Schumacherjevih partnerjev.

Na vrhu Ecclestone

Bogatejši od Schumacherja je le Bernie Ecclestone (tudi Britanec namreč živi v Švici), slednji se ponaša z 2,8 miljarde evrov vrednim premoženjem. Toto Wolff, vodja športnega programa pri Mercedesu, je v zadnjem letu z donosnimi investicijami svoje premoženje povečal na 350 milijonov evrov.

Finec Kimi Räikkönen in Nemec Sebastian Vettel, ki prav tako živita v Švici, imata po poročanju Bilanza za okrog 120 milijonov evrov premoženja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:45 10. Februar 2016.

    to je pa cena, ker je slaven in bogat...še umret ne sme brez dovoljenja drugih.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.