Kar je Haas za konec storil Schumiju, je zlomilo srca navijačev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Navijači formule 1 sočustvujejo z Mickom Schumacherjem.
Oglej si celoten članek

Nedeljska VN Abu Dabija je bila, vsaj do nadaljnjega, zadnja dirke formule 1 za Micka Schumacherja.  Mladi Nemec, ki se po vsega dveh sezonah začasno poslavlja od startne vrste, je sezono sklenil s 16. mestom.

Schumacher se je želel posloviti v slogu, če že ne v rezultatskem smislu, pa vsaj z zabavnim dirkaškim manevrom. Po koncu dirke je zapeljal na izletno cono, kjer je naredil nekaj t.i. "krofov", a so ga iz garaže nemudoma odvrnili od tega početja.

Foto: Print Screen

"Žal mi je, Mick. Ali lahko prosim nehaš delati 'krofe'? Resno. Žal mi je, ampak res ne moremo," mu je kurjenje gum odsvetoval dirkaški inženir. Pri Haasu, kjer se na vse pretege trudijo oklestiti stroške, so se bržkone zbali prevelike obrabe materiala pred začetkom posezonskih testiranj v Abu Dabiju.

"Že v redu. Tudi jaz te imam rad," je z žalostnim glasom odvrnil Schumacher.

Čeprav so zadržki ekipe na nek način upravičeni, pa so številni navijači mnenja, da je poteza ameriškega moštva zgolj odraz nespoštovanja, kakršnega je bil 23-letnik deležen skozi celotno sezono.

Foto: Twitter

"Mickovo radijsko sporočilo po tem, ko je delal 'krofe', je dobesedno najbolj žalostna stvar vseh časov," je komentiral nek uporabnik twitterja.

 "Če bi bil Michael Schumacher danes zdrav, bi pri Haasu ravnali enako?" se je spraševal drugi.

"To je žalostno, lomi se mi srce. Upam, da bodo v prihodnje lepše ravnali z njim," se je glasil še eden v poplavi zapisov na to temo.

"Mick zveni tako žalostno. Ubogi fant," je pripomnil nek uporabnik spleta.

Premiki Ferrari bo šel na roko Schumacherju

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.