Šport > Moto športi
8454 ogledov

Ferrari bo šel na roko Schumacherju

Mick Schumacher Epa
Sin sedemkratnega svetovnega prvaka bo imel proste roke pri zasledovanju kariernih ambicij, so sporočili rdeči iz Maranella.

Mick Schumacher bi lahko tudi v prihajajoči sezoni ostal del paddocka F1. Potem ko je 23-letni Nemec ostal brez sedeža pri Haasu, kjer ga je zamenjal povratnik na startno vrsto Nico Hülkenberg, so se zanj resno ogreli pri Mercedesu. 

Schumacherju se ponuja mesto rezervnega dirkača, vendar bo potrebno prej uskladiti vse podrobnosti morebitnega dogovora. Če bi mladenič pristal v srebrni garaži, bi šel na nek način po stopinjah svojega očeta, ki je za Mercedes dirkal od leta 2010 do 2012.

"Mick nam je bil vedno pri srcu zaradi Michaela, pa tudi celotne družine Schumacher. Ralf je dolgo časa dirkal v DTM, njegov sin David dirka z Mercedesom v GT," je dejal šef Mercedesa Toto Wolff.

toto wolff | Avtor: Epa Epa

"Mick je inteligenten in lepo vzgojen mladenič. Zelo uspešno je nastopal v mladinskih kategorijah, zaro verjamemo, da lahko lepo poskrbimo zanj, če bo do tega prišlo. Mick bi se prilegal našemu moštvu."

"Ničesar še nismo podpisali. Trenutno nismo niti blizu uskladitvi. To povem na glas, ker menimo, da bi se Mick prilegal naši ekipi, zato si želimo, da da se to zgodi. Če si tega želita tudi Mick in njegova menedžerka Sabine Kehm, potem bomo videli, kaj se da narediti," je dodal.

Ferrari: "Odprti smo za vse možnosti"

Največja ovira pri Schumijevi selitvi k Mercedesu bi bilo njegovo članstvo v Ferrarijevi dirkaški akademiji, a je šef rdečih Mattia Binotto obljubil, da mu ne bodo stali na poti do uresničitve sanj.

"Mick je odličen dirkač, ki napreduje že skozi celo kariero. Verjamemo, da je tudi letos naredil velik napredek, če samo pogledamo, kako je začel oziroma končal sezono. Zdaj, ko je šel Haas v drugo smer, se bomo skupaj usedli in poiskali najboljšo rešitev za njegovo prihodnost Trenutno mu sedeža ne moremo ponuditi. Ko si mlad, je zelo pomembno, da najdeš najboljšo priložnost zase. Popolnoma odprti smo za vse možnosti, še prej pa se moramo pogovoriti z njim," je dejal Binotto.

Mattia Binotto | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • Zoran Vules 08:43 22.november 2022.

    Isto kot pri vseh stvareh , familija nekaj pomeni.

Sorodne novice