Šport > Moto športi
25187 ogledov

Žalostno slovo Schumacherja, toda ...

Mick Schumacher Profimedia
Nico Hülkenberg se vrača v formulo 1, saj bo pri ekipi Haas zamenjal Micka Schumacherja, za katerega naj bi se resno zanimala ekipa, pri kateri je njegov oče nastopal med leti 2010 in 2012.

Nemški dirkač Nico Hülkenberg bo v sezoni 2023 ponovno nastopal v svetovnem prvenstvu F1. Kot so danes pred dirko za veliko nagrado Abu Dabija sporočili iz ameriške ekipe Haas, bo Hülkenberg v moštvu zamenjal rojaka Micka Schumacherja. Izkušeni Nemec bo tako v sezoni 2023 dirkal za Haas ob Dancu Kevinu Magnussenu.

A čeprav je ostal brez vozniškega sedeža pri ekipi Haas, to še ne pomeni, da mlajši Schumacher zapušča Formulo 1, saj bi lahko po poročanju otoških medijev v prihodnji sezoni opravljal vlogo rezervnega voznika pri ekipi Mercedes.

Vodstvo ene najmočenjših dirkaških ekip namreč zaenkrat še ni potrdilo svojega tretjega voznika za prihajajočo sezono, saj Daniel Ricciardo, ki zapušča moštvo McLarena, še ni odgovoril na njihovo ponudbo. Kot rezervna opcija se je tako pojavil mladi Schumacher, za katerega pa naj bi zanimanje po pisanju britanskih medijev pokazali tudi pri Alpinu.

Če se bo sin slovitega Michaela Schumacherja resnično pridružil ekipi Mercedesa, bo šel po stopinjah očeta, ki je za to slovito moštvo nastopal med leti 2010 in 2012, ko si je še utiralo pot med najmočnejše ekipe na svetu. V treh sezonah je za moštvo Mercedesa odvozil 58 dirk ter enkrat končal na stopničkah. Najboljšo uvrstitev v skupnem seštevku pa je zabeležil z osmim mestom v svoji drugi sezoni.

Mick Schumacher, ki se v svoji karieri lahko pohvali z naslovoma svetovnega prvaka Formule 2 in Formule 3, je sicer v najelitnejšem razredu zbral 42 nastopov, na katerih je ekipi Haasa privozil 12 točk v svetovnem prvenstvu. Vse v letošnji sezoni. Trenutno zaseda 16. mesto v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, najboljši rezultat pa beleži z dirke v Spielbergu, kjer je zasedel šesto mesto.

Mick Schumacher Nejevolja Šport Schumacherjev stric napadel Haas: "Ste se kdaj vprašali ...?"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.