Šport > Moto športi
4952 ogledov

"Schumacher bi moral pozabiti na formulo 1"

Bernie Ecclestone Epa
Nekdanji šef elitnega dirkaškega športa meni, da Mick Schumacher nima prihodnosti v formuli 1.

Mick Schumacher bi moral pozabiti na formulo 1 in svojo pozornost preusmeriti v druge dirkaške kategorije, meni nekdanji šef tekmovanja Bernie Ecclestone.

Schumacherja naj bi po koncu sezone pri Haasu zamenjal Nico Hülkenberg, s čimer bi po samo dveh letih ostal brez sedeža v formuli 1. Več o tem TUKAJ.

Mick Schumacher Slabo kaže Šport Zelo zaskrbljujoče novice za Schumacherja, možnosti vse manj

Ecclestone sicer ne zanika, da je glede na nekonkurenčnost Haasovega paketa težko presojati Schumacherjeve dirkaške kvalitete, dejstvo pa je, da 23-letnik s svojimi predstavami ni prepričal ne javnosti ne delodajalcev.

"Ne verjamem, da bo prihodnje leto še tukaj," je v pogovoru za RTL ocenil nekdanji "F1 Supremo". "Ljudje so bili razočarani nad njim. Sicer ne moremo vedeti, ali je to zaradi njega ali ekipe. Težko je najti nekoga, ki ga bo posedel v zmagovalno moštvo, kar pa njegovo zagotovo ni," je dodal 92-letnik.

Nelson Piquet Škandal Šport Legenda šokirala z izjavo o politiku: "Na pokopališče z njim"

Schumacher si je pot med dirkaško elito utrl s pomočjo slavnega priimka, kar je po eni strani privabilo zanimanje gledalcev in pokroviteljev, po drugi pa je prav družinsko ime izvor številnih preglavic.

"Morda bi moral pozabiti na F1 in se osredotočiti na druge dirkaške kategorije. Priimek je njegovo največje breme, čeprav se mu trudi zadostiti po svojih najboljših močeh."

"In to je tisto, kar ga neprestano spravlja v težave. Zato menim, da bi moral odmisliti F1 in osvojiti kakšno drugo prvenstvo," je zaključil Ecclestone.

Mick Schumacher | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.