Šport > Moto športi
10716 ogledov

Zelo zaskrbljujoče novice za Schumacherja, možnosti vse manj

Profimedia
Kadrovske rošade v paddocku F1, ki bi lahko odločilno vplivale na prihodnost Micka Schumacherja.

Ameriškemu moštvu Haas F1 Team se odpira vse več alternativ za zamenjavo Micka Schumacherja, kateremu po vsega dveh sezonah grozi izguba sedeža v formuli 1.

Poročali smo že, da pri Haasu niso zadovoljni s predstavami mladega Schumija, šef ekipe Günther Steiner pa je Nemčeve možnosti za obstanek v moštvu ocenil na 50:50.

Pri Haasu so odkrito razočarani nad pomanjkanjem točk, še bolj kot odsotnost vidnejših rezultatov pa so problematične Schumacherjeve nesreče na stezi, kar ima za moštvo z dokaj omejenim proračunom precej hude finančne posledice. 

Mick Schumacher | Avtor: Profimedia Profimedia
Schumacherjevi navijači v teh dneh pozorno spremljajo dogajanje pri Aston Martinu, saj bi kadrovski premiki v zakulisju britanskega moštva lahko odločilno vplivali na nadaljnji potek kariere 23-letnega Nemca, sicer sina sedemkratnega prvaka Michaela Schumacherja.

Aston Martin je v torek potrdil ime novega razvojnega dirkača. Moštvu se bo pridružil 30-letni Stoffel Vandoorne, ki je v lanski sezoni osvojil naslov prvaka v dirkaškem razredu Formula E. Belgijec si bo naloge testnega dirkača delil z 22-letnim Brazilcem Felipejem Drugovichem, dirkača razreda formula 2, ki je nedavno postal član Aston Martinovega razvojnega programa AMF1.

Poznavalci razmer so prepričani, da imenovanje še enega testnega dirkača pomeni neizbežen odhod Nica Hülkenberga, ki je Aston Martinu pomagal razvijati material zadnji dve leti. Izkušeni nemški dirkač ima pod pasom 181 dirk, nazadnje pa je na veliki nagradi tekmoval na začetku letošnje sezone, ko je nadomeščal Sebastiana Vettla, potem ko je bil ta pozitiven na testiranju za covid-19.

Hülkenberg je po neuradnih informacijah postal favorit za zamenjavo Schumacherja pri Haasu, kjer imajo za prihodnje leto že potrjenega Kevina Magnussena. Američani bi s tem združili dve izkušena dirkača, kar bi bržkone omejilo porabo materiala, a bi obenem pod vprašaj postavilo dolgoročno vizijo moštva.

Vandoorne je s prestopom k Aston Martinu izpraznil mesto testnega dirkača pri Mercedesu, katerega naj bi zasedel Daniel Ricciardo. Avstralec, ki ob koncu leta zapušča McLaren, je pred dnevi kategorično zavrnil možnost sodelovanja s Haasom.

Schumacher bo kariero reševal na zadnjih dveh dirkah sezone v Braziliji oziroma Abu Dabiju, nato pa bo čakal na odločitev moštva. Ne glede na to, kam ga bo zanesla pot, Nemec v prihodnji sezoni ne bo dirkal pod okriljem Ferrarija, kateremu se je kot nadomestni dirkač pridružil konec lanskega leta.

Kot je znano, mu rdeči iz Maranella ne bodo ponudili nove pogodbe, ker pa mu je prav povezava s Ferrarijem tlakovala pot v F1, bi izguba tega zaupanja utegnila biti jeziček na tehtnici Haasove dileme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice