Šport > Moto športi
5994 ogledov

Precejšnja kazen za Red Bull

Max Verstappen Profimedia
Pri Mednarodni avtomobilistični zvezi so izrekli kazen moštvu Red Bull.

Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) je ekipo Red Bulla kaznovala s sedmimi milijoni dolarjev, ker je v letu 2021 prekoračila dovoljeno mejo za proračun ekip. Ta je znašala 134 milijonov, Red Bull pa je zapravil še dva milijona več. 

Poleg finančne kazni bo Red Bull v naslednjih 12 mesecih imel na voljo tudi deset odstotkov manj časa za uradna aerodinamična testiranja dirkalnikov, to pa bi znalo vplivati na razvoj in lastnosti bolidov. 

Rdeči biki so sicer v tem letu že zagotovili posamični in konstruktorski naslov. Max Verstappen je uspešno ubranil naslov sveovnega prvaka, pri tem pa je v sezoni zabeležil kar 13 zmag in s tem izenačil rekord Michaela Schumacherja po številu zmag v enem letu. Nizozemec ima sicer priložnost ta dosežek še izboljšati.

Ugibalo se je, da bi bil lahko Verstappen zaradi nepravilnosti pri proračunu kaznovan tudi z odvzemom lanskega naslova, vendar e to seveda ni zgodilo. FIA je sporočila, da je pri izreku kazni upoštevala dejstvo, da je Red Bull sodeloval v preiskavi in preiskovalcem oddal vso potrebno dokumentacijo.

Komentarjev 1
  • ico8 19:36 28.oktober 2022.

    Ce bi se zivel, bi Mateschitz spet umrl, od smeha, jasno! Piksna ima najboljsi avto(Adrian Newey!) in najboljsega(in mladega!) voznika, Maxa!!! Najbolj uzivam, ko vidim dolge ksihte zumbe in domisljavega dunajcana z njegovim Mercejdesom...

Sorodne novice