Šport > Moto športi
272 ogledov

Ekipa prekinila sodelovanje z Rusi in izbrala Američane ter spremenila ime

mazepin Epa
Moštvo formule 1 bo imelo novega sponzorja in ime.

Moštvo formule ena Haas je v četrtek sporočilo, da bo podjetje za prenos denarja MoneyGram International od leta 2023 postalo njihov novi glavni sponzor. Zato se bo ameriška ekipa, ki je z novim sponzorjem, ta ima sedež v Teksasu, podpisala večletno pogodbo, s prihodnjim letom uradno imenovala MoneyGram Haas F1 Team, dirkalniki pa bodo dobili spremenjeno podobo.

Haas je zaradi ruske invazije na Ukrajino predčasno prekinil sodelovanje z nekdanjim glavnim sponzorjem Uralkalijem. Dmitrij Mazepin, solastnik podjetja za gnojila, naj bi bil namreč tesno povezan z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Njegov sin Nikita Mazepin je po ruski invaziji na Ukrajino prav tako izgubil mesto v ekipi.

Nikita Mazepin | Avtor: Profimedia Profimedia

Za ekipo bo tudi naslednjo sezono vozil Kevin Magnussen, medtem ko ni jasno, ali bo Mick Schumacher dobil novo pogodbo. Po poročanju nekaterih medijev bi ga lahko zamenjal nemški rojak Nico Hülkenberg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice