Šport > Moto športi
3881 ogledov

Bodo Verstappnu odvzeli naslov? "Popoln nesmisel!"

Max Verstappen Epa
Red Bull se ne boji morebitnih sankcij s strani Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia).

Red Bullov svetovalec dr. Helmut Marko je kategorično zavrnil namigovanja, da naj bi Maxu Verstappnu grozil odvzem naslova svetovnega prvaka zaradi prekoračitve ekipnega proračna v sezoni 2021.

Red Bull F1 Fia razkrila Šport Red Bull čaka kazen, kršil je to pravilo

Krovna avtomobilistična zveza (Fia) je pred dnevi potrdila, da je avstrijsko moštvo v lanski sezoni "malenkostno" prekoračilo zgornjo proračunsko mejo v višini 145 milijonov ameriških dolarjev.

Tovrstne kršitve se lahko kaznujejo s finančnimi sankcijami ali odvzemom prvenstvenih točk na lestvici konstruktorjev. Potihem se omenja celo možnost odvzema dirkaškega naslova svetovnega prvaka, vendar so pri Red Bullu prepričani, da takšen razplet finančne sage popolnoma neskladen s precedensi.

"Še vedno nismo seznanjeni s tem, da smo karkoli naredili narobe," je poudaril dr. Helmut Marko in dodal: "Pogovori s Fio so še vedno v teku. Govorice, da bi lahko Max izgubil naslov prvaka iz sezone 2021, so popolna neumnost. Zgodovina nas uči, da so moštva tudi v primeru hudih finančnih kršitev prejela zelo blago kazen," je dodal.

 | Avtor: Epa Epa

Med najbolj glasnimi zagovorniki strogega upoštevanja pravil sta bila šef Mercedesa Toto Wolff in britnaski dirkač Lewis Hamilton, največji osmoljenec sezone 2021, kjer se mu je rekordni osmi naslov svetovenga prvaka izmuznil šele v zadnjih ovinkih.

Fia je sicer kar nekaj časa odlašala z razkritjem finančnih nepravilnosti in večkrat prestavila objavo svojih ugotovitev, kar je sprožilo pomisleke glede legitimnosti njihove preiskave.

Nikomur nič jasno Šport Bizarni prizori iz Suzuke: "Česa tako čudnega pa še ne" Dvižno vozilo na stezi v Suzuki Formula 1 Šport Dirkači v šoku: "Kaj ta traktor dela na stezi!?"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.