Šport > Moto športi
32586 ogledov

Schumacherju ne kaže dobro

Mick Schumacher Profimedia
Prihodnost dirkača z najslavnejšim priimkom v formuli 1 visi na nitki.

Mick Schumacher se s svojim moštvom Haas F1 Team še vedno ni uspel dogovoriti glede njegove prihodnosti v formuli 1.

Mlademu Nemcu ob koncu sezone poteče pogodba z ameriško ekipo, ki pa za zdaj odlaša z podaljšanjem dogovora in se odkrito ozira po dirkaški tržnici. Pri Haasu se zanimajo za Daniela Ricciarda, ki je nedavno dobil nogo pri McLarnu.

"Vsekakor je možno, da bo Schumacher prihodnje leto sedel v kokpitu Haasovega dirkalnika, toda verjetnost za to je 50:50," je bil v nedavnem pogovoru za RTL odkrit šef moštva Günther Steiner.

"Odločili se bomo kasneje. Ne potrebujemo dodatnega pritiska, ki ga prinašajo tovrstna vprašanja. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Mick je odpeljal dobro dirko v Monzi (12. mesto, op. a.)," je dodal Steiner.

Schumacher si je v debitantski sezoni delil garažo s kontroverznim Nikito Mazepinom, po izbruhu vojne v Ukrajini pa je ruskega dirkača zamenjal precej bolj izkušeni Kevin Magnussen, kar se je izkazalo za dvorezen meč.

Po eni strani ima Schumacher ob sebi mentorja, h kateremu se lahko vedno obrne za nasvet, po drugi pa ga je Danec potisnil v položaj drugega dirkača.

Kevin Magnussen in Mick Schumacher | Avtor: Profimedia Profimedia

"Mick se včasih preveč obremenjuje z moštvenim kolegom," je razkril Haasov glavni dirkaški inženir Ayao Komatsu. "Takrat ga opomnim, da mu Magnussen pove reči, ki jih Romainu Grosjeanu ne bi niti v sanjah. Mick potem spozna, da je ekipa na prvem mestu in spet je vse v redu. Prisotnost uveljavljenega dirkača, kot je Kevin, je dobra zanj. Prej nismo mogli vedeti, kako dober je Mick. S Kevinom smo dobili referenco," je pojasnil Komatsu.

Ross Brawn | Avtor: Epa Epa
Podporo Micku je v teh negotovih časih izrazil tudi Ross Brawn, nekdanji tesni sodelavec Michaela Schumacherja, s katerim sta bila v veliki meri zaslužna za najdominantnejšo ero Ferrarija (2000-2004).

"Mick je letos močno napredoval," je prepričan Brawn. "Kevin Magnussen je super referenca zanj. Nahaja se na razpotju kariere. Nedvomno si zasluži naslednji korak v F1."

"Mick je drugačen od očeta, ki je vedno lahko takoj dirkal na meji. Mick potrebuje malce več časa, vendar je tudi on osvajal naslove v mladinskih kategorijah. Zelo je nadarjen. Po očetu je povzel delovno vnemo in ima veliko prostora za napredek. To je ključno," je vzporednico med sinom in sedemkratnim svetovnim prvakom potegnil Brawn.

Primerjal je tudi položaja malega Schumacherja in Maxa Verstappna, čigar oče Jos Verstappen si je leta 1994 v Bennettonu delil garažo z Michaelom.

"Maxova prednost je v tem, da njegov oče ni nacionalni heroj na Nizozemskem, ker ni osvojil sedem naslovov svetovnega prvaka. Michael je v Nemčiji ikona. Zaradi tega je Mick pod še večjim pritiskom," je sklenil legendarni inženir.

 
Komentarjev 1
  • Kmodri 09:29 29.september 2022.

    Bo delal družbo ati!