Šport > Moto športi
11967 ogledov

Odmevno razkritje: Alonso je podkupoval mehanike!

Fernando Alonso Profimedia
Nove podrobnosti iz zakulisja rivalstva med Fernandom Alonsom in Lewisom Hamiltonom.

Dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso se je posluževal umazanih trikov, da bi v sezoni 2007 pridobil prednost pred njegovim tedanjim moštvenim kolegom, debitantom med dirkaško elito, Lewisom Hamiltonom.

Podrobnosti razkriva nekdanji McLarnov mehanik Marc Priestley, ki trdi, da se je Alonso počutil tako ogroženega s strani mladega izzivalca, da si je poskušal osebje podrediti s pomočjo podkupnin.

"Ena izmed Fernandovih taktik je bila, da je poskušal celotno ekipo pridobiti na svojo stran garaže. Želel je prevzeti nadzor," je povedal Priestley in razkril, kako je Alonsov ožji sodelavec delil podkupnine izbranim mehanikom, da bi s tem kupil njihovo "zvestobo" španskemu dirkaču.

 | Avtor: Epa Epa

"V sezoni 2007 se je na neki dirki zgodilo, da je Alonsov menedžer ali trener delil rjave kuverte, ki so bile polne gotovine. Prejeli so jih vsi, ki niso skrbeli za Lewisov dirkalnik. Alonsova ekipa, spremljevalna ekipa in drugi sodelavci. Vsi smo dobili rjavo kuverto. Odprl sem jo in notri zagledal kakšnih 1500 evrov. To je bilo sumljivo."

"Že samo dejstvo, da sem sploh prejel neoznačeno rjavo kuverto. Ok, hvala, ampak kaj je to? Trener je hitro odtaval stran, mi pa smo obstali tam s kuvertami in denarjem. Spogledovali smo se in preverjali, kdo jo je že odprl in koliko denarja je dobil."

fernando alonso | Avtor: EPA EPA
"Novica se je hitro razširila po garaži. Samo Lewisovi mehaniki niso dobili kuvert. Kmalu se nam je posvetilo, kaj se dogaja. Fernando si je želel zagotoviti podporo in mehanike spodbuditi k temu, da bi se v njunem boju postavili na njegovo stran. Po eni strani je bila strategija dobra, vendar je vodstvo kmalu izvedelo, kaj se dogaja. Na koncu so nas prisilili, da smo denar porabili v dobrodelne namene."

"Lewis je počel druge stvari, on se je raje igral igrice z mediji. Oba sta počela dobre in slabe reči, nihče ni popoln, sta pa imela zelo različna pristopa. Oba sta dosegala izjemne rezultate," je sklenil Priestley.

V sezoni 2007 je naslov svetovnega prvaka osvojil Kimi Räikkönen s Ferrarijem. S točko manj je na drugem mestu končal Hamilton, tretji je bil Alonso z enakim številom točk kot Britanec.

Komentarjev 1
  • ico8 14:00 21.september 2022.

    Aha, zumba je pa nedolzen samo zato, ker je "une druge" barve!???