Šport > Moto športi
3855 ogledov

Legenda šokirala z izjavo o politiku: "Na pokopališče z njim"

Nelson Piquet Epa
Brazilski tožilci so na policijo naslovili zahtevo za sprožitev postopka proti legendarnemu dirkaču.

Brazilske oblasti so pod drobnogled vzele trikratnega svetovnega prvaka F1 Nelsona Piqueta, potem ko je po spletu zaokrožil posnetek, na katerem je nekdanji vrhunski dirkač pozival k smrti novoizvoljenega brazilskega predsednika Luiza Inácia Lule da Silve.

Sedemdesetletni Brazilec, znan kot goreč podpornik skrajno desničarskega aktualnega predsednika Jaira Bolsonara, se je znašel v središču nove polemike, ker je v pogovoru z nekim somišljenikom napovedoval izgon novoizvoljenega voditelja, za katerega sam ocenjuje, da sodi "na pokopališče".

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Tožilec Paulo Roberto Galvao de Carvalho je v dokumentu, na katerega se sklicuje tiskovna agecnija Reuters, med drugim zapisal, da je Piquet pozival k nasilju zoper novega predsednika in spodbujal sovraštvo med disidenti.

V nedeljo so v Brazilji izbruhnili protesti po izvolitvi da Silve, ki je s 50,9 odstotka glasov za las premagal Bolsonara (49,1%) in mu tako odrekel drugi mandat. 

Pique je nedavno zakuhal tudi rasistični škandal z neprimernimi opazkami na račun Lewisa Hamiltona, katerega je imenoval "črnček". Kasneje se je branil, da je bila njegova izjava vzeta iz konteksta, sporni termin "o neguinho" pa naj bi bil tudi sinonim za "fanta" oziroma "osebo".

Lewis Hamilton F1 in Fia v šoku! Šport Trikratni svetovni prvak z rasističnimi žaljivkami na Hamiltonov račun
Komentarjev 1
  • ico8 20:03 05.november 2022.

    A ima mogoce nekdo obcutek, da je Hamilton kaksne druge kot temne barve in da je Da Silva vreden svojega pred. mesta po prestani zaporni kazni- dokazani in ne po varianti JJ-a!