Schumi zavrnil Lotusovo ponudbo

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji nemški zvezdnik formule 1 Michael Schumacher je dobil ponudbo, da bi se za dve dirki vrnil v svet formule 1, a jo je odklonil.
Oglej si celoten članek

Kot poročajo nekateri nemški mediji, so zdaj 44-letnega dirkača pri ekipi Lotus povabili, da bi do konca sezone 2013 zamenjal Finca Kimija Räikkönena, a se upokojeni sedemkratni svetovni prvak ni ogrel za zamisel.

Lotus išče zamenjavo za zadnji dve dirki sezone v Teksasu in Braziliji, potem ko se je njihov zdaj že nekdanji prvi voznik Räikkönen po odmevnem sporu glede neizplačanih obveznosti pred dnevi odločil, da bo še pred koncem sezone odšel na operacijo hrbtenice in tako izpustil zadnji dve preizkušnji.

Fizično še vedno sposoben

Schumacher se je po večletnem premoru enkrat že vrnil v formulo 1, lani pa dokončno prenehal dirkati. "Michael bi bil fizično še sposoben voziti dirkalnik, toda zdaj je povsem vpet v svoj nov način življenja," je njegovo odločitev pojasnila managerka Sabine Kehm.

Uradno pri Lotusu tako še vedno ne vedo, kdo bo konec tedna zanje vozil na dirki v Austinu, saj naj bi tudi Schumacherjev rojak Nico Hülkenberg ponudbo pogodbe za dve dirki zavrnil. Najverjetnejša zamenjava bo tako Räikkönenov rojak Heikki Kovalainen, ki je zdaj testni voznik pri Caterhamu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.