Scuderia Ferrari računa na stopničke

Foto: EPA
Foto: EPA
Šef Ferrarija Stefano Domenicali, ki je nedavno zatrjeval, da Scuderia na začetku sezone ne bo najhitrejša, je razkril svoje cilje pred dirko za VN Avstralije. Italijan je prepričan, da se obeta ogorčen boj za vrh, v deželi tam spodaj pa si želi uvrstitve na zmagovalne stopničke.
Oglej si celoten članek

Stefano Domenicali v Avstraliji napoveduje ogorčen boj za najvišja mesta in se v Albert Park odpravlja s prepričanjem, da Ferrari lahko konkurira vsem največjim rivalom. Italijan, ki ga je revija Top Gear lani proglasila za ''človeka leta'', si v Melbournu obeta uvrstitev med najboljše tri. ''Stopničke v Avstraliji bi bila dobra osnova, na kateri bi lahko gradili nove uspehe. Pričakujem, da bodo na vrhu iste ekipe, ki so bile na vrhu v Braziliji, a verjetno z manjšo prednostjo - vsaj tako upamo,'' je povedal 47-letnik.
Foto: Reuters sebastian vettel Zadnjo dirko lanske sezone za VN Brazilije je dobil Jenson Button (McLaren), na drugo mesto pa se je zavihtel Fernando Alonso (Ferrari). ''Prepričan sem, da bo Ferrari v boju za visoka mesta, razen če je komu uspelo kaj izjemnega,'' je dodal Domenicali, ki je z letošnjimi testiranji veliko bolj zadovoljen kot z lanskimi.

V lanski sezoni so nekatera manjša moštva, kot na primer Sauber, nekajkrat uspela ogroziti favoriziranega ekipe, a Domenicali je prepričan, da bo v letu 2014, ko se obetajo velike spremembe, to zelo težko. ''Prepričan sem, da se bo konkurenčnost zmanjšala, saj sprememb za leto 2014 ne gre podcenjevati. Pogovarjamo se o dirkalniku, ki je čisto drugačen do tistega, kar smo videli do sedaj in možno je, da zamudiš vlak. Manjše ekipe bodo morale čim prej razmišljati o novem projektu, medtem ko bodo velike morale najti ravnotežje med delom, ki bo zagotovilo konkurenčnost v tej sezoni, in delom, ki bo namenjeno prihodnjemu letu,'' je zaključil Domenicali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.