Šport > Moto športi
20 ogledov

Scuderia Ferrari računa na stopničke

domenicali whitmarsh EPA
Šef Ferrarija Stefano Domenicali, ki je nedavno zatrjeval, da Scuderia na začetku sezone ne bo najhitrejša, je razkril svoje cilje pred dirko za VN Avstralije. Italijan je prepričan, da se obeta ogorčen boj za vrh, v deželi tam spodaj pa si želi uvrstitve na zmagovalne stopničke.

Stefano Domenicali v Avstraliji napoveduje ogorčen boj za najvišja mesta in se v Albert Park odpravlja s prepričanjem, da Ferrari lahko konkurira vsem največjim rivalom. Italijan, ki ga je revija Top Gear lani proglasila za ''človeka leta'', si v Melbournu obeta uvrstitev med najboljše tri. ''Stopničke v Avstraliji bi bila dobra osnova, na kateri bi lahko gradili nove uspehe. Pričakujem, da bodo na vrhu iste ekipe, ki so bile na vrhu v Braziliji, a verjetno z manjšo prednostjo - vsaj tako upamo,'' je povedal 47-letnik.

sebastian vettel | Avtor: Reuters Reuters
Zadnjo dirko lanske sezone za VN Brazilije je dobil Jenson Button (McLaren), na drugo mesto pa se je zavihtel Fernando Alonso (Ferrari). ''Prepričan sem, da bo Ferrari v boju za visoka mesta, razen če je komu uspelo kaj izjemnega,'' je dodal Domenicali, ki je z letošnjimi testiranji veliko bolj zadovoljen kot z lanskimi.

V lanski sezoni so nekatera manjša moštva, kot na primer Sauber, nekajkrat uspela ogroziti favoriziranega ekipe, a Domenicali je prepričan, da bo v letu 2014, ko se obetajo velike spremembe, to zelo težko. ''Prepričan sem, da se bo konkurenčnost zmanjšala, saj sprememb za leto 2014 ne gre podcenjevati. Pogovarjamo se o dirkalniku, ki je čisto drugačen do tistega, kar smo videli do sedaj in možno je, da zamudiš vlak. Manjše ekipe bodo morale čim prej razmišljati o novem projektu, medtem ko bodo velike morale najti ravnotežje med delom, ki bo zagotovilo konkurenčnost v tej sezoni, in delom, ki bo namenjeno prihodnjemu letu,'' je zaključil Domenicali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.