Še četrtič zapored

Foto: Profimedia kevin durant
Golden State Warriors in Cleveland Cavaliers se bodo četrtič zaporedoma potegovali za naslov najboljšega v ligi NBA.
Oglej si celoten članek

Branilci naslova iz Oaklanda so se veselili zmage v Houstonu s 101:92 in se s 4:3 v zmagah uvrstili v veliki finale. Na tekmi v Teksasu sta v dresih Golden Statea izstopala Kevin Durant s 34 in Stephen Curry s 27 točkami. Za domače je James Harden dosegel 32 košev.

Prva tekma velikega finala bo v noči na petek v Oaklandu, Golden State pa si želi tretji naslov v štirih letih. Le leta 2016 so se naslova veselili košarkarji Clevelanda s 4:3 v zmagah, pa čeprav so zaostajali že z 1:3. Cleveland je v letošnji končnici za preboj v veliki finale s 4:3 odpravil Boston.

"Ne glede na to, kako slabo se igra, koliko košev se zgreši, košarka je igra, kjer je vedno na voljo čas, da se vse skupaj obrne. Mi smo v drugem polčasu igrali neverjetno in izjemno sem vesel, da smo se ponovno uvrstili v finale," je dejal Curry.

Houston je namreč ob polčasu vodil s 54:43, nato pa sta Curry in Durant s trojkami v tretji četrtini skupaj s soigralci stvari obrnila na glavo. Ta del igre so bojevniki dobili s 33:15, prišli do dvomestne prednosti ter do konca držali vse niti igre v svojih rokah.

Trener Golden Statea Steve Kerr je pojasnil, da v slačilnici med polčasom v ekipi ni bilo panike, kljub vodstvu tekmecev. "Hotel sem jih le opomniti, da je le 11 točk razlike ter da lahko še veliko postorimo, saj nam v prvem delu res ni šlo. Potem pa smo imeli v nekaj minutah nekaj dobrih obrambnih akcij, nekaj trojk ter bili takoj znova v igri," je dejal Kerr.

"En polčas, dve tekmi, šesta in sedma v seriji. To je odločilo. Malo, a tako veliko. Nismo imeli prave energije, tiste, ki smo jo kazali v prvem polčasu, tudi ne pravega ritma. Izjemno sem razočaran," je povedal Harden.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.