Šport > Košarka
156 ogledov

Še četrtič zapored

kevin durant Kevin Durant je dosegel 34 točk.
Golden State Warriors in Cleveland Cavaliers se bodo četrtič zaporedoma potegovali za naslov najboljšega v ligi NBA.

Branilci naslova iz Oaklanda so se veselili zmage v Houstonu s 101:92 in se s 4:3 v zmagah uvrstili v veliki finale. Na tekmi v Teksasu sta v dresih Golden Statea izstopala Kevin Durant s 34 in Stephen Curry s 27 točkami. Za domače je James Harden dosegel 32 košev.

Prva tekma velikega finala bo v noči na petek v Oaklandu, Golden State pa si želi tretji naslov v štirih letih. Le leta 2016 so se naslova veselili košarkarji Clevelanda s 4:3 v zmagah, pa čeprav so zaostajali že z 1:3. Cleveland je v letošnji končnici za preboj v veliki finale s 4:3 odpravil Boston.

"Ne glede na to, kako slabo se igra, koliko košev se zgreši, košarka je igra, kjer je vedno na voljo čas, da se vse skupaj obrne. Mi smo v drugem polčasu igrali neverjetno in izjemno sem vesel, da smo se ponovno uvrstili v finale," je dejal Curry.

Houston je namreč ob polčasu vodil s 54:43, nato pa sta Curry in Durant s trojkami v tretji četrtini skupaj s soigralci stvari obrnila na glavo. Ta del igre so bojevniki dobili s 33:15, prišli do dvomestne prednosti ter do konca držali vse niti igre v svojih rokah.

Trener Golden Statea Steve Kerr je pojasnil, da v slačilnici med polčasom v ekipi ni bilo panike, kljub vodstvu tekmecev. "Hotel sem jih le opomniti, da je le 11 točk razlike ter da lahko še veliko postorimo, saj nam v prvem delu res ni šlo. Potem pa smo imeli v nekaj minutah nekaj dobrih obrambnih akcij, nekaj trojk ter bili takoj znova v igri," je dejal Kerr.

"En polčas, dve tekmi, šesta in sedma v seriji. To je odločilo. Malo, a tako veliko. Nismo imeli prave energije, tiste, ki smo jo kazali v prvem polčasu, tudi ne pravega ritma. Izjemno sem razočaran," je povedal Harden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice