Še deveti zmagovalec v sezoni

Foto: Epa
Foto: Epa
Španec Joan Mir (Suzuki) je zmagovalec dirke motociklističnega SP za VN Evrope v Valencii v elitnem razredu motoGP.
Oglej si celoten članek

Joan Mir je s prvo zmago v sezoni še povečal vodstvo v seštevku, kjer ima že 37 točk naskoka. Uspeh Suzukija je z drugim mestom dopolnil njegov rojak Alex Rins, tretji pa je bil še en Španec Pol Espargaro (KTM).

Mir je že deveti različni zmagovalec elitnega razreda v sezoni 2020, z novimi 25 točkami pa se je še utrdil na vrhu seštevka, kjer ima zdaj na prvem mestu 162 točk.

Za nameček je izkoristil še težave tekmecev, saj ne najbližji zasledovalec v SP Francoz Fabio Quartarrto (Yamaha SRT) ne Španec Maverick Vinales (Yamaha) zaradi padca oziroma starta iz boksov nista končala v ospredju. Na drugem mestu SP sta zdaj s po 125 točkami skupaj Rins in Quartararo, Vinales jih ima 121.

Naslednja postaja v SP, predzadnja v letošnji sezoni, bo naslednji teden znova v Valencii, ko bo tam še dirka za VN Valencie. Zadnja dirka pa je predvidena za 22. november v portugalskem Portimau.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.