Še druga zmaga Slovenk

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v današnji tekmi 2. kola prvega dela kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu na Danskem leta 2015 v Zürichu premagala Grčijo z 39:23 (16:9).
Oglej si celoten članek

Slovenske rokometašice so dosegle drugo zmago, po sredinem zmagoslavju nad Švicarkami s 27:21 so na današnji tekmi v dvorani Saal zanesljivo ugnale tudi Grkinje, v soboto pa jih ob 12. uri čaka še dvoboj z Belorusinjami. Dodatni kvalifikacijski tekmi, ki bosta junija prihodnje leto, si bo izborila le prvouvrščena ekipa turnirja v Zürichu. Drevi bo na sporedu še tekma med Švico in Belorusijo.

Izbranke slovenske selektorice Marte Bon so prevladovale od prve do zadnje minute. V uvodnih petnajstih minutah so jim Grkinje kljubovale, nato pa so slovenske igralke nekoliko odločneje pohodile stopalko za plin, njihova prednost pa je zavoljo tega konstantno naraščala in v 17. minuti znašala že pet golov (10:5). V prvi polovici tekme je njihova najvišja prednost znašala osem golov (15:7 in 16:8).

Slovenke so že v prvem polčasu postavile temelje za drugo zmago na turnirju, v drugem pa niso popustile niti za ped. Vseskozi so imele niti igre v svojih rokah, končna razlika v zadetih in prejetih golih zgovorno priča o tem.

V slovenski reprezentanci sta bili najbolj učinkoviti Neli Irman in Lara Hrnčič, ki sta dosegli po sedem golov, Ana Gros je tekmo končala s šestimi zadetki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.