Šport
19 ogledov

Še druga zmaga Slovenk

ana gros ženska rokometna reprezentanca EPA
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v današnji tekmi 2. kola prvega dela kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu na Danskem leta 2015 v Zürichu premagala Grčijo z 39:23 (16:9).

Slovenske rokometašice so dosegle drugo zmago, po sredinem zmagoslavju nad Švicarkami s 27:21 so na današnji tekmi v dvorani Saal zanesljivo ugnale tudi Grkinje, v soboto pa jih ob 12. uri čaka še dvoboj z Belorusinjami. Dodatni kvalifikacijski tekmi, ki bosta junija prihodnje leto, si bo izborila le prvouvrščena ekipa turnirja v Zürichu. Drevi bo na sporedu še tekma med Švico in Belorusijo.

Izbranke slovenske selektorice Marte Bon so prevladovale od prve do zadnje minute. V uvodnih petnajstih minutah so jim Grkinje kljubovale, nato pa so slovenske igralke nekoliko odločneje pohodile stopalko za plin, njihova prednost pa je zavoljo tega konstantno naraščala in v 17. minuti znašala že pet golov (10:5). V prvi polovici tekme je njihova najvišja prednost znašala osem golov (15:7 in 16:8).

Slovenke so že v prvem polčasu postavile temelje za drugo zmago na turnirju, v drugem pa niso popustile niti za ped. Vseskozi so imele niti igre v svojih rokah, končna razlika v zadetih in prejetih golih zgovorno priča o tem.

V slovenski reprezentanci sta bili najbolj učinkoviti Neli Irman in Lara Hrnčič, ki sta dosegli po sedem golov, Ana Gros je tekmo končala s šestimi zadetki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.