Šport
22 ogledov

Slovenke na dobri poti

sport 30.03.14, rokomet, Slovenija, Svica, Dvorana kodeljevo, Marta Bon, foto: A Anže Petkovšek
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v današnji prvi tekmi prvega dela kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu na Danskem leta 2015 v Zürichu premagala Švico s 27:21 (16:10).

Slovenija je z odliko opravila prvi del naloge v Zürichu. Na kolena je položila domačo reprezentanco, do končnega cilja - zmage na tukajšnjem turnirju, ki ji junija prihodnje leto prinaša dodatni kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu - pa jo čakata še dve tekmi. V četrtek, 4. decembra, se bo pomerila z Grčijo, ki je danes izgubila proti Belorusiji s 25:29, v soboto, 6. decembra, pa še obračun z Belorusijo.

Izbranke slovenske selektorice Marte Bon so v prvem polčasu prikazale sijajno predstavo. Na krilih Neli Irman so si uvodoma hitro priigrale prednost štirih golov (5:1), domačo klop pa prisilile, da je zahtevala minuto odmora. A ta ni porušila slovenskega ritma. V 16. minuti so Slovenke tako svojo prednost povišale na 8:3, najvišjo prednost pa so si priigrale v 24. minuti, ko so po zadetku Barbare Lazović povedle s 13:6.

Slovenke so v prvem polčasu prevladovale v vseh prvinah igre, v začetku drugega polčasa pa so se preveč sprostile. V 40. minuti so se jim Švicarke približale na štiri gole zaostanka (13:17), le nekaj minut kasneje pa še bolj zadihale za ovratnik (16:19). V zadnji četrtini so gostje vendarle zaigrale odgovorno, v 50. minuti so z golom najbolj učinkovite igralke dvoboja Lazovićeve gostiteljicam znova ušle na 22:16, lepo razliko v zadetkih pa zadržale do konca dvoboja.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Lazovićeva s sedmimi goli, Irmanova in Alja Koren pa sta dosegli po štiri zadetke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.