Šport
15 ogledov

Krim v nadaljevanje z dvema točkama

Krim Mercator Simon Maljevac
Na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju so danes opravili žreb osmine finala pokala pokalnih zmagovalk in pokala EHF, na njem pa ni sodelovala nobena slovenska ekipa. Slovenske barve na mednarodni sceni bo zastopal le Krim Mercator, ki se je iz skupinskega dela prebil v glavni del lige prvakinj, v nadaljevanju pa bo igral v skupini 1.

V skupini 1 so poleg ruskega Dinama iz Volgograda in nemškega Leipziga, tekmic Krima iz skupinskega dela tekmovanja, še tri najboljše ekipe iz skupine B: črnogorska Budućnost iz Podgorice, makedonski Vardar iz Skopja in nemški Thüringer. Ljubljanska zasedba bo glavni del začela z dvema točkama, ki jih je prenesla iz skupinskega dela, tako kot Thüringer. Budućnost bo glavni del začela s sedmimi, Dinamo s šestimi, Lepzig s štirimi, Vardar pa s tremi točkami.

V skupini 2 bodo igrali madžarski Gyor in norveški Larvik (obe po osem točk), francoski Metz (tri točke), danski Viborg (tri točke), švedski Sävehof (točka) in romunska Baia Mare (brez točk).

Glavni del lige prvakinj bo na sporedu med 30. januarjem in 15. marcem prihodnje leto, četrtfinalni dvoboji - vanj se bodo uvrstile po štiri najboljše ekipe iz obeh skupin - pa bodo na sporedu 4. in 5. ter 11. in 12. aprila. Sklepni turnir lige prvakinj bo 9. in 10. maja v Budimpešti.

Znani tudi pari v PPZ in EHF

Na Dunaju so danes izžrebali pare osmine finala v pokalu pokalnih zmagovalk (PPZ), pari pa so naslednji: Roman - Midtjylland, Lokomotiva Zagreb - Blomberg, Byasen Trondheim - Radnički Kragujevac, Dalfsen - Fleury, Siofok - Hypo Niederösterreich, Randers - Lublin, Zvezda Zvenigorod - Podravka Vegeta in Ferencvaros - Tertnes Bergen.

Pari osmine finala pokala EHF so Bayer Leverkusen - Buxtehuder, Höör - Esbjerg, Rostov-Don - Dunaujvaros, Erd - Gran Canaria, Astrahan - Corona Brasov, Tvis Holstebro - Lada Togljati, Bera Bera - Antalya in Issy Paris - Dunarea Braila.

Prve tekme osmine finala v pokalu pokalnih zmagovalk in pokalu EHF bodo na sporedu 7. in 8., povratne pa 14. in 15. marca prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.